Έφυγαν από την πατρίδα για καλύτερη ζωή κι έπεσαν σε... κροκόδειλους

Έφυγαν από την πατρίδα για καλύτερη ζωή κι έπεσαν σε... κροκόδειλους

Οι επιβαίνοντες σε ένα παράνομο αλιευτικό, το οποίο προσάραξε την Κυριακή στα βορειοανατολικά παράλια της Αυστραλίας, σε μια περιοχή όπου ζουν πολλοί κροκόδειλοι, το έσκασαν για να μην συλληφθούν και κινδυνεύουν άμεσα, προειδοποίησαν οι αρχές.

Το πλοιάριο εντοπίστηκε κοντά στον ποταμό Ντέντρι, στην Πολιτεία Κουίνσλαντ, όπως ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι εντοπίσαμε 11 πρόσωπα. Προτεραιτότητά μας είναι η ασφάλεια των ανθρώπων που επέβαιναν στο αλιευτικό», ανέφερε η ανακοίνωση. Δεν διευκρινίστηκε πάντως πόσοι ακριβώς ήταν οι επιβάτες, ούτε αν επρόκειτο για πρόσφυγες ή για παράνομους αλιείς.

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα Courrier-Mail του Μπρίσμπεϊν και το τηλεοπτικό κανάλι Channel Seven, πρόκειται για τουλάχιστον 40 ανθρώπους, και από αυτούς κάποιοι ήταν παράτυποι μετανάστες και άλλοι σκόπευαν να αιτηθούν άσυλο.

Ένας κάτοικος της περιοχής, ο Ντέιβιντ Πάτερσον, εξήγησε στο τηλεοπτικό κανάλι ABC ότι είδε ένα άδειο σκάφος ενώ άλλοι, που έκαναν ιστιοπλοΐα, είπαν ότι είδαν ανθρώπους να τρέχουν να κρυφτούν στους θαμνότοπους.

Στην Αυστραλία, οι παράτυποι μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν δια θαλάσσης, είτε στέλνονται πίσω στις χώρες τους είτε μεταφέρονται σε απομονωμένα κέντρα φιλοξενίας σε νησιά του Ειρηνικού. Οι συνθήκες κράτησής τους εκεί έχουν επικριθεί σφοδρά από οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες: Η κρίσιμη ενημέρωση Ολγκίν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και το νέο διπλωματικό τεστ για το Κυπριακό

Πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες: Η κρίσιμη ενημέρωση Ολγκίν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και το νέο διπλωματικό τεστ για το Κυπριακό

Λίγες μόλις ώρες πριν από την άφιξη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο, η σημερινή συνάντηση της προσωπικής του απεσταλμένης, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, αποκτά βαρύνουσα πολιτική και διπλωματική σημασία. Δεν πρόκειται για μια τυπική ενημέρωση μετά από έναν ακόμη κύκλο επαφών. Είναι η τελευταία ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων, πριν ο επικεφαλής του ΟΗΕ αναλάβει προσωπικά την προσπάθεια να διαπιστώσει αν υπάρχουν οι ελάχιστες προϋποθέσεις για να διατηρηθεί ζωντανή η προοπτική μιας νέας διαδικασίας στο Κυπριακό.