ΟΕΛΜΕΚ: «Ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα» - Ομόφωνη απόφαση για προτάσεις Προέδρου

ΟΕΛΜΕΚ: «Ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα» - Ομόφωνη απόφαση για προτάσεις Προέδρου

Ολοκληρώθηκε στις 12:00 η συνεδρίαση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΕΛΜΕΚ.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της συντεχνίας των καθηγητών, ζήτησε όπως μην αναφερθεί στην τελική απόφαση για τις προτάσεις που κατέθεσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης την Πέμπτη (23/8).

Ζήτησε χρόνο ώστε να ενημερώσει «τους φίλους προέδρους» της ΠΟΕΔ και της ΟΛΤΕΚ για την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ.

Όπως είπε εξερχόμενος της συνεδρίασης, ενημέρωσε το Συμβούλιο για τα διαδικαστικά της συνάντησης που έγινε στο Προεδρικό την Πέμπτη, για το τι λέχθηκε και για την ίδια την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς για νέες δηλώσεις του Γενικού Ελεγκτή περί «υπερβολικών παραχωρήσεων» της κυβέρνησης, ο Γιάννος Σωκράτους χρησιμοποίησε τη φράση του ήρωα της ΕΟΚΑ Κυριάκου Μάτση «ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα» με σκοπό να αναδείξει τις προθέσεις των καθηγητών.

Πάντως, μετά και την έκκληση προς τους Διευθυντές, μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου (ΣΕΔΜΕΚ), όπως μη παραστούν στην Παγκύπρια Σύσκεψη Διευθυντών, που έχει συγκληθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού την Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018, «στο πλαίσιο των μέτρων κατά των μονομερών και απαράδεκτων αποφάσεων της Κυβέρνησης» οι ενδείξεις για αποκλιμάκωση είναι αρνητικές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΕΛΜΕΚ και της ΟΛΤΕΚ, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις καλούν επίσης τους Διευθυντές να μην προχωρήσουν στη σύγκληση των καθιερωμένων συντονιστικών συναντήσεων των Διευθυντικών Ομάδων, που πραγματοποιούνται κάθε έτος πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Α.Μ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέο σενάριο από το Reuters για τις προθέσεις του Τραμπ: Εξετάζει την απόσυρση μέρους των αμερικανικών στρατευμάτων από την Ευρώπη

Νέο σενάριο από το Reuters για τις προθέσεις του Τραμπ: Εξετάζει την απόσυρση μέρους των αμερικανικών στρατευμάτων από την Ευρώπη

Ο Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζοντας δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεν συνέβαλαν στην ασφάλεια των Στενών του Ορμούζ, αλλά και για την αδυναμία προώθησης των σχεδίων του σχετικά με την απόκτηση της Γροιλανδίας, εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ευρώπη, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, που μίλησε στο Reuters τη Μεγάλη Πέμπτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE