ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Στο πλευρό των εκπαιδευτικών οι Διδακτορικοί

ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Στο πλευρό των εκπαιδευτικών οι Διδακτορικοί

Η Συντεχνία Διδακτορικών Επιστημόνων Διδασκαλίας και Έρευνας (ΔΕΔΕ), σε ανακοίνωσή της, εκφράζει την υποστήριξη και την αλληλεγγύη της «στον αγώνα των εκπαιδευτικών τόσο για δημοκρατικές και λειτουργικές μεταρρυθμίσεις, με γνώμονα το συμφέρον των μαθητών/τριών, όσο και ενάντια στις πολιτικές της παρούσας κυβέρνησης για αποδόμηση των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων (ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ)».

Αναφερόμενη στη διαδικασία του εξορθολογισμού, η ΔΕΔΕ διατυπώνει τη θέση ότι «απώτερος στόχος είναι η απονομιμοποίηση της συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τις αναγκαίες αλλαγές στην Παιδεία, κάτι που συνιστά ένα βήμα αποδημοκρατικοποίησης της εκπαίδευσης και της κοινωνίας γενικότερα».
 
Αναφέρει ακόμα ότι «ο διάλογος και η λήψη από κοινού αποφάσεων από το αρμόδιο Υπουργείο και τους εκπαιδευτικούς όφειλε να είναι εκ των ων ουκ άνευ για μια δημοκρατική δημόσια εκπαίδευση».
 
Προσθέτει πως «οι ειλημμένες αποφάσεις εκ μέρους της Κυβέρνησης για τους όρους εργασίας των εκπαιδευτικών και για τον περιορισμό της συνδικαλιστικής τους δράσης αποτελούν συνειδητή υποβάθμιση του ρόλου τους ως εκπαιδευτικών, και κατάφωρη παραβίαση των διεθνώς κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους ως εκπροσώπων των εργαζομένων».

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ολοκληρώθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο - Η απάντηση Λετυμπιώτη για πόρισμα Θανάση, θέσεις Τατάρ και Ηλεκτρική Διασύνδεση

Ολοκληρώθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο - Η απάντηση Λετυμπιώτη για πόρισμα Θανάση, θέσεις Τατάρ και Ηλεκτρική Διασύνδεση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE