Ισχυρή σεισμική δόνηση στη Βενεζουέλα

Ισχυρή σεισμική δόνηση στη Βενεζουέλα

Μια ισχυρή σεισμική δόνηση, εκτιμώμενου μεγέθους από 6,3 ως 7,3 βαθμούς, σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Βενεζουέλα, προκαλώντας πανικό στον πληθυσμό, αλλά οι αρχές διαβεβαίωσαν ότι δεν έχουν αναφερθεί σε αυτό το στάδιο ούτε θύματα, ούτε σοβαρές υλικές ζημιές. Ο σεισμός είχε μέγεθος 7,3 βαθμών σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής (USGS), ενώ το Ιδρυμα Σεισμολογικών Ερευνών της Βενεζουέλας (FUNVISIS) εκτίμησε ότι το μέγεθός του ήταν 6,3 βαθμοί.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης, που καταγράφηκε περί τις 17:31 τοπική ώρα (00:31 σήμερα Τετάρτη ώρα Ελλάδας), εντοπίστηκε κοντά στις ακτές της Πολιτείας Σούκρε και το εστιακό βάθος της ήταν 123 χιλιόμετρα, κατά το USGS. Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν περίπου 400 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας, του Καράκας, σύμφωνα με το FUNVISIS.

"Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι έπειτα από αυτόν τον σεισμό", ανακοίνωσε εξάλλου το Κέντρο Εγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό (PTWC). Ο σεισμός έγινε αισθητός για πολλά δευτερόλεπτα στο Καράκας, ιδίως σε πολυώροφα κτίρια, οι ένοικοι πολλών από τα οποία βγήκαν έξω αμέσως. "Εγινε αισθητός σε πολλές Πολιτείες της χώρας (...). Για την ώρα, δεν θρηνούμε κανένα θύμα και βρισκόμαστε στη διαδικασία αποτίμησης των ζημιών" που προκάλεσε ο σεισμός, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας, ο στρατηγός Νέστορ Ρεβερόλ.

"Απευθύνουμε έκκληση για ηρεμία" στον πληθυσμό, πρόσθεσε ο Υπουργός κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματός του. Οι δύο πιο πρόσφατοι ισχυροί σεισμοί στη Βενεζουέλα είχαν σημειωθεί την 29η Ιουλίου 1967 (6,7 βαθμοί) στο Καράκας, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους πάνω από 200 άνθρωποι, και την 9η Ιουλίου 1997 (7 βαθμοί) στο Καριάκο, στην Πολιτεία Σούκρε, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους 73 άνθρωποι.

KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE