Αφγανιστάν: Ο πρόεδρος Γάνι ανακοίνωσε υπό όρους εκεχειρία με τους Ταλιμπάν

Αφγανιστάν: Ο πρόεδρος Γάνι ανακοίνωσε υπό όρους εκεχειρία με τους Ταλιμπάν

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Άσραφ Γάνι ανακοίνωσε την Κυριακή 19/08 μια νέα εκεχειρία, υπό όρους, με τους Ταλιμπάν, με την ευκαιρία της μουσουλμανικής γιορτής του Αΐντ αλ Άντχα, παρά τις σφοδρές συγκρούσεις των τελευταίων ημερών στην πόλη Γάζνι.

"Η υπό όρους κατάπαυση του πυρός θα ξεκινήσει αύριο (20 Αυγούστου) και θα διαρκέσει για όσο διάστημα την τηρήσουν οι Ταλιμπάν" είπε σε ομιλία του για την ημέρα ανεξαρτησίας του Αφγανιστάν.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές αν οι ισλαμιστές αντάρτες έχουν αποδεχτεί την πρόταση του Γάνι για εκεχειρία κατά τη διάρκεια του Αΐντ, της ετήσιας γιορτής της θυσίας που επισήμως ξεκινά την Τρίτη.

Η πρώτη εκεχειρία μεταξύ των Ταλιμπάν και των κυβερνητικών δυνάμεων κράτησε λίγες ημέρες, τον περασμένο Ιούνιο, με την ευκαιρία του Ραμαζανιού.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνέντευξη ΠτΔ σε τ/κ ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι και ο κ. Έρχιουρμαν θέλει πράγματι λύση»

Συνέντευξη ΠτΔ σε τ/κ ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι και ο κ. Έρχιουρμαν θέλει πράγματι λύση»

Την πεποίθηση ότι μαζί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν μπορούν να «γράψουν ιστορία», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μιλώντας στη «Γενί Ντουζέν», στην πρώτη του συνέντευξη σε τουρκοκυπριακό μέσο μετά από τρία χρόνια, σημειώνοντας παράλληλα ότι «ως Ελληνοκύπριοι δεν έχουμε Σχέδιο Β. Η μόνη δυνατή λύση είναι η επανένωση της Κύπρου. Το υφιστάμενο στάτους κβο δεν επιτρέπει στη χώρα μας να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της».

BEST OF TOTHEMAONLINE