Ρεκόρ υποψηφίων γυναικών για το αμερικανικό Κογκρέσο

Ρεκόρ υποψηφίων γυναικών για το αμερικανικό Κογκρέσο

Αριθμός ρεκόρ γυναικών διεκδικεί την είσοδό του στο αμερικανικό Κογκρέσο τον Νοέμβριο, μια αύξηση που καταγράφεται έπειτα από μια χρονιά που σημαδεύτηκε από το κίνημα #MeToo και τη δυσπιστία απέναντι στον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

 
Έπειτα από ένα νέο γύρο προκριματικών εκλογών στις ΗΠΑ χθες, Τρίτη βράδυ, περισσότερες από 180 γυναίκες, τουλάχιστον, θα διεκδικήσουν μια έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων στην Ουάσινγκτον κατά τη διάρκεια των βουλευτικών εκλογών.
 
"Είναι επίσημο!" ανέφερε με ικανοποίηση το ειδικευμένο κέντρο μελετών Center for American Women and Politics (CAWP), "καταρρίψαμε το ρεκόρ των γυναικών που έλαβαν το χρίσμα κάτω από τη σημαία των μεγάλων κομμάτων για τη Βουλή" που μέχρι τώρα ήταν 167.
 
"Άλλο ρεκόρ. Το 2018 αριθμεί τις περισσότερες γυναίκες που έλαβαν το χρίσμα για θέσεις κυβερνήτη" με τουλάχιστον 11 υποψήφιες μετά τις προκριματικές εκλογές της Τρίτης, πρόσθεσε ο ανεξάρτητος οργανισμός στο Twitter.
 
"Το προηγούμενο ρεκόρ, που ορίστηκε για πρώτη φορά το 1994, ήταν 10". Από την 1η Ιουνίου, το ρεκόρ είχε καταρριφθεί για τις υποψήφιες στην αμερικανική Γερουσία, με 42 γυναίκες --24 του Δημοκρατικού Κόμματος και 18 του Ρεπουμπλικανικού-- έναντι 40, το προηγούμενο υψηλό, το 2016, σύμφωνα πάντα με το CAWP.
 
"Οι γυναίκες δεν κατέρριψαν μόνο το ρεκόρ των υποψηφιοτήτων στην αμερικανική Γερουσία φέτος. Μετέχουν επιπλέον σε ορισμένες από τις πιο δύσκολες αναμετρήσεις αυτού του εκλογικού κύκλου", έγραφε τότε η διευθύντρια του CAWP, η Ντέμπι Γουόλς.
 
Αρκετές υποψήφιες που μετέχουν σε εκλογικές αναμετρήσεις τις οποίες έχουν αρκετές πιθανότητες να κερδίσουν, προέρχονται από μειονότητες που ακόμη υπο-εκπροσωπούνται στο αμερικανικό Κογκρέσο. Ανάμεσά τους, η Δημοκρατική Ρασίντα Τλάιμπ που εξελέγη χθες στο Μίσιγκαν, η οποία θα μπορούσε να είναι η πρώτη ή μια από τις πρώτες μουσουλμάνες που εισέρχονται στη Βουλή. Αρκετές Ινδιάνες επίσης μετέχουν στις εκλογές. Ουδεμία Ινδιάνα έχει εκλεγεί ποτέ στο αμερικανικό Κογκρέσο, υπογραμμίζει το CAWP.
 
Το κύμα των υποψηφίων γυναικών καταγράφεται μεσούσης της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, η έναρξη της θητείας του οποίου σφραγίστηκε από μια ιστορική διαδήλωση υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών, τη Women`s March, τον Ιανουάριο του 2017. Το κύμα των γυναικείων υποψηφιοτήτων στις εκλογές υπογραμμίζει επίσης μήνες αλλεπάλληλων κατηγοριών για παρενόχληση και βιασμό σε βάρος προσωπικοτήτων.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE