Η κυπριακή ταραντούλα που τρώει μικρά ποντίκια – Μπορεί να φτάσει έως 9,5 εκατοστά – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Η κυπριακή ταραντούλα που τρώει μικρά ποντίκια – Μπορεί να φτάσει έως 9,5 εκατοστά – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Μπορεί να ακούγεται παράξενο, όμως υπάρχει η κυπριακή ταραντούλα την οποία πολλοί ίσως να συναντήσατε ακόμη και στα σπίτια σας.

Το εν λόγω είδος ταραντούλας με την επιστημονική ονομασία, Chaetopelma karlamani, συναντάται κυρίως στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων του Ισραήλ, της Αιγύπτου, της Κύπρου και της Τουρκίας.

Το μέγεθος της είναι περίπου 5 με 5,5 εκατοστόμετρα για τα ενήλικα αρσενικά και 7 με 9,5 εκατοστά για τα ενήλικα θηλυκά!

Το χρώμα της ποικίλει σε μαύρο, γκρίζο και σκούρο καφέ, ενώ τείνουν να είναι πιο ανοικτόχρωμες σε δροσερά δασώδη περιβάλλοντα και πιο σκουρόχρωμες σε πιο ξηρά περιβάλλοντα.

Το σώμα τους καλύπτεται από μικρές τρίχες, ενώ η διατροφή τους αποτελείται από έντομα και μικρά ποντίκια, όπως και μικρές σαύρες.

Δραστηριοποιούνται κυρίως το βράδυ και συναντώνται κάτω από βράχους και πέτρες όμως μπορεί να φτάσουν και σε κατοικημένες περιοχές κατά την μετανάστευση τους.

Το εν λόγω είδος δεν θεωρείται επικίνδυνο για τον άνθρωπο ενώ βοηθά στην καταπολέμηση «ανεπιθύμητων επισκεπτών», όπως κατσαρίδες.

*Φωτογραφία από τη σελίδα "Cyprus From Air"

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Video: Έντονος ο ΠτΔ πριν τη Σύνοδο για την πρόσκληση Τουρκίας - «Ζητούμενο η ενότητα»

Video: Έντονος ο ΠτΔ πριν τη Σύνοδο για την πρόσκληση Τουρκίας - «Ζητούμενο η ενότητα»

Στην ανάγκη για ενότητα στους κόλπους της ΕΕ καθώς και στο Ουκρανικό αναφέρθηκε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης κατά την άφιξή του στην Έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE