Μπορεί να ακούγεται παράξενο, όμως υπάρχει η κυπριακή ταραντούλα την οποία πολλοί ίσως να συναντήσατε ακόμη και στα σπίτια σας.
Το εν λόγω είδος ταραντούλας με την επιστημονική ονομασία, Chaetopelma karlamani, συναντάται κυρίως στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων του Ισραήλ, της Αιγύπτου, της Κύπρου και της Τουρκίας.
Το μέγεθος της είναι περίπου 5 με 5,5 εκατοστόμετρα για τα ενήλικα αρσενικά και 7 με 9,5 εκατοστά για τα ενήλικα θηλυκά!
Το χρώμα της ποικίλει σε μαύρο, γκρίζο και σκούρο καφέ, ενώ τείνουν να είναι πιο ανοικτόχρωμες σε δροσερά δασώδη περιβάλλοντα και πιο σκουρόχρωμες σε πιο ξηρά περιβάλλοντα.
Το σώμα τους καλύπτεται από μικρές τρίχες, ενώ η διατροφή τους αποτελείται από έντομα και μικρά ποντίκια, όπως και μικρές σαύρες.
Δραστηριοποιούνται κυρίως το βράδυ και συναντώνται κάτω από βράχους και πέτρες όμως μπορεί να φτάσουν και σε κατοικημένες περιοχές κατά την μετανάστευση τους.
Το εν λόγω είδος δεν θεωρείται επικίνδυνο για τον άνθρωπο ενώ βοηθά στην καταπολέμηση «ανεπιθύμητων επισκεπτών», όπως κατσαρίδες.
*Φωτογραφία από τη σελίδα "Cyprus From Air"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Βέφα Αλεξιάδου: Πέθανε σε ηλικία 91 ετών η αγαπημένη μαγείρισσα
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις