ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Να ξεπεράσει το εμπόδιο και μετά είτε τα παιδιά του Σόλσκιερ είτε η… φόνισσα της «Κυρίας» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Να ξεπεράσει το εμπόδιο και μετά είτε τα παιδιά του Σόλσκιερ είτε η… φόνισσα της «Κυρίας» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Ο Αστέρας Τρίπολης σε περίπτωση που ξεπεράσει το εμπόδιο της Χιμπέρνιαν θα ταξιδέψει είτε στην Νορβηγία για να αγωνιστεί με την Μόλντε είτε στην κοντινή Αλβανία για να παίξει με την Λάτσι.

Το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό στο άκουσμα της Μόλντε είναι εκείνη η απίθανη ανατροπή απέναντι στον Ολυμπιακό στους ομίλους του Champions League την σεζόν 1999-2000. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν στο κυνήγι του πρώτου στοιχειωμένου διπλού, ωστόσο παρότι προηγήθηκαν με 0-2 στην Νορβηγία κατάφεραν να χάσουν με 3-2, χάρη σε δύο γκολ του αλήστου μνήμης Αντρέας Λουντ και άλλο ένα του Ντάνιελ Χέσταντ.

Μετά από τρία χρόνια απουσίας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η ομάδα που ζούσε μία ζωή στην σκιά της Ρόζενμποργκ (3 πρωταθλήματα / 4 κύπελλα), επιστρέφει στο Europa League και είναι πολύ πιθανό να βρεθεί στον δρόμο του Αστέρα Τρίπολης, σε περίπτωση που οι Αρκάδες αποκλείσουν την Χιμπέρνιαν.

Στον πρώτο προκριματικό γύρο, η Μόλντε απέκλεισε την Γκλέναβον, αφού παρά την ήττα με 2-1 στην Βόρειο Ιρλανδία, το ευρύ 5-1 έστειλε την ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στην επόμενη φάση.

Μιας και αναφέραμε το άλλοτε τρομερό παιδί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αυτός είναι το icon του συλλόγου. Στην δεύτερη του θητεία ως προπονητής, έχει φτιάξει μία σούπερ επιθετική ομάδα, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τρίτη θέση του εγχώριου πρωταθλήματος στο -6 από την πρωτοπόρο Μπραν, αλλά με την καλύτερη επίθεση (31 γκολ σε 16 αγωνιστικές).

Μάλιστα διαπλάθει και τον διάδοχο του στους «κόκκινους διαβόλους». Ο 18χρονος Έρλινγκ Χάλαντ (γιος του παλιού μέσου της Μάντσεστερ Σίτι, Αλφ-Ινγκε) θυμίζει έντονα Ρομέλου Λουκάκου, μετρά ήδη 8 γκολ στο πρωτάθλημα και έχει κεντρίσει έντονα το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Πλην αυτού, η Μόλντε διαθέτει αρκετούς ποιοτικούς Νορβηγούς, όπως ο στόπερ Φόρεν, ο μέσος Χέσταντ και ο ταλαντούχος εξτρέμ Άουρσνες, οι Αφρικανοί Τσίμα, Σαρ και Αμάνγκ προσθέτουν αθλητικότητα στο ρόστερ, ενώ σημαντική είναι η προσθήκη του 24χρονου Σουηδού φορ Τσιμπίτσκι που ήρθε δανεικός από την Λιντς.

Έδρα της παραμένει το πανέμορφο Άκερ Στάντιον (11.800 θέσεις), όμως ο συνθετικός χλοοτάπητας μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε όσες ομάδες δεν έχουν συνηθίσει να παίζουν εκεί.

Λάτσι: Η… φόνισσα της Ανόρθωσης

Τις μεγαλύτερες στιγμές της μικρής ευρωπαϊκής της ιστορίας ζει η Λάτσι, που στον πρώτο προκριματικό γύρο έκανε την μεγάλη έκπληξη και άφησε εκτός συνέχειας την Ανόρθωση με ήττα 2-1 στην Κύπρο και νίκη με 1-0 εντός έδρας. Η ομάδα της Αλβανίας που τερμάτισε 4η στο περσινό πρωτάθλημα, μετρά στο παλμαρέ της μόνο δύο κύπελλα (2013, 2015) και μετρά όλα κι όλα μόλις 12 ευρωπαϊκά παιχνίδια στην ιστορία της και μόλις δύο προκρίσεις.

Εδρεύει στην βορειοδυτική Αλβανία και το μικρό γήπεδό της χωράει μόλις 2.300 θεατές. Στο τιμόνι της κάθεται από φέτος ο παλιός διεθνής Μπέσνικ Πρένγκα με προπονητική θητεία σε μικρές ομάδες της Κροατίας, ενώ στο ρόστερ της ξεχωρίζει ο Βραζιλιάνος μέσος Μαϊκόν Εσκέρδα, αλλά και οι Κροάτες Κέντες και Έλερ.

Ωστόσο, η Λάτσι παραμένει το πολύ μεγάλο αουτσάιντερ απέναντι στην σαφώς πιο έμπειρη Μόλντε, που αυτή τη στιγμή μοιάζει ο πιο πιθανός αντίπαλος για τον Αστέρα Τρίπολης σε περίπτωση που προκριθεί επί της Χιμπέρνιαν.

Οι αντίπαλοι του Αστέρα Τρίπολης: Τα παιδιά του Σόλσκιερ και οι… γείτονες

Πηγή: www.sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top