ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού: Πιο έτοιμη αλλά δεν φοβίζει (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού: Πιο έτοιμη αλλά δεν φοβίζει (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Το SDNA σκιαγραφεί το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού στον τρίτο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ. Πιο έτοιμη μεν, αλλά χωρίς επιτυχίες σε αυτό το επίπεδο η ελβετική Λουκέρνη.

Την ελβετική Λουκέρνη θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στην προσπάθεια του να προκριθεί στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ μετά την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας. Το συγκρότημα του Μαρτίνς θα κληθεί να αποκλείσει μία ομάδα πιο έτοιμη από την στιγμή που το ελβετικό πρωτάθλημα ξεκίνησε αυτό το σαββατοκύριακο αλλά από την άλλη, μία ομάδα που δεν τρομάζει μιας και ποτέ στην ιστορία της δεν έχει καταφέρει να συμμετάσχει σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Μάλιστα, συνολικά αν κοιτάξει κανείς τις παρουσίες της Λουκέρνης στα Κύπελλα Ευρώπης θα παρατηρήσει πως μετράει πολύ λίγες προκρίσεις. Από το 2010 και μετά μετράει τρεις παρουσίες στα προκριματικά της διοργάνωσης αλλά όλες αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο στον οποίο έλαβε μέρος και μάλιστα από ομάδες που τα ονόματά τους δεν φοβίζουν. Πριν από το 2010 είχε να πάρει εισιτήριο για την Ευρώπη από το μακρινό 1997 όταν και αγωνίστηκε στα προκριματικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

Την περσινή σεζόν, η αντίπαλος του Ολυμπιακού τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματός της με 54 βαθμούς και αρκετά μεγάλη διαφορά από πρώτη και δεύτερη θέση όπου τερμάτισαν Γιούνγκ Μπόις (84 βαθμοί) και Βασιλεία (69 βαθμοί). Έδρα της Λουκέρνης είναι το «Swissporarena» χωρητικότητας 16.800 θεατών. Ένα γήπεδο πάντως, που σπάνια γεμίζει και γενικά δεν θα έλεγε κανείς πως αποτελεί «ζεστή» έδρα. Πάντως, πρόκειται για ένα όμορφο ποδοσφαιρικό «στολίδι» που χτίστηκε το 2011.

Το καλοκαίρι το ελβετικό κλαμπ άλλαξε προπονητή καθώς ο Γεράρδο Σενέ συνεχίζει σε αυτόν της πρωταθλήτριας Γιουνγκ Μπόις, με αντικαταστάτη του, τον 44χρονο Ρενέ Βάιλερ, πρώην των Ααράου (2011-14), Νυρεμβέργης (2015-16) και Άντερλεχτ (2016-17). Πρέπει να σημειωθεί πως δεν είχε κάποια σημαντική προσθήκη κατά την διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου, ενώ σίγουρα απώλεια θεωρείται ο 24χρονος γκολκίπερ Γιόνας Όμλιν, ο οποίος συνεχίζει στην Βασιλεία. Δύο νίκες (Βιντερτούρ 3-1, Σοσό 1-0) και τρεις ισοπαλίες (Βαντούζ 0-0, Λουγκάνο 1-1, Ντιναμό Κιέβου 1-1), ο απολογισμός της Λουκέρνης σε πέντε φιλικά προετοιμασίας.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού: Πιο έτοιμη αλλά δεν φοβίζει η Λουκέρνη

Πηγή: www.sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top