ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: «Δεν μπορεί να εκβιαστούν οι εργαζόμενοι» - Λήψη μέτρων από ΕΤΥΚ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: «Δεν μπορεί να εκβιαστούν οι εργαζόμενοι» - Λήψη μέτρων από ΕΤΥΚ

Με λήψη μέτρων τόσο στη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα όσο και στην Ελληνική Τράπεζα εάν εξασκηθούν άμεσες ή έμμεσες πιέσεις στους εργαζόμενους προειδοποιεί η ΕΤΥΚ.

Μιλώντας στο «Πρωινό Δρομολόγιο» του κρατικού ραδιοφώνου, ο Γενικός Γραμματέας της οργάνωσης Χρίστος Παναγίδης ανέφερε ότι το σχέδιο εθελούσιας εξόδου πρέπει να είναι εθελοντικό ,να απευθύνεται σε όλο το προσωπικό και να είναι ελκυστικό.

«Δεν μπορεί να εκβιαστούν οι εργαζόμενοι», τόνισε, «για να ενταχθούν στο σχέδιο».

Ο κύριος Παναγίδης παραδέχθηκε ότι έχει τεθεί χρονοδιάγραμμα παρουσίασης και εφαρμογής του σχεδίου εθελούσιας εξόδου μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Εκ μέρους της ΣΕΚ ο κύριος Ελισσαίος Μιχαήλ παραδέχθηκε ότι τα περιθώρια της διαπραγμάτευσης με τον Συνεργατισμό στενεύουν και πρέπει να υπάρξει κατάληξη σε συμφωνία το συντομότερο.

Μιλώντας στο πρωινό Δρομολόγιο ο κύριος Μιχαήλ ανέφερε ότι υπάρχει διαφορά στο ύψος των αποζημιώσεων και την κατανομή τους ενώ όπως είπε πολλά στοιχεία που αφορούν όρους εργοδότησης δεν έχουν δοθεί στις συντεχνίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κρίσιμο σταυροδρόμι για το Κυπριακό - Τι θα κριθεί στην επόμενη συνάντηση

Κρίσιμο σταυροδρόμι για το Κυπριακό - Τι θα κριθεί στην επόμενη συνάντηση

Νέα δεδομένα φαίνεται να διαμορφώνονται στο Κυπριακό, καθώς στο προσκήνιο επανέρχεται η συζήτηση για το πλαίσιο μιας ενδεχόμενης επαναδιαπραγμάτευσης, με το περιεχόμενο της λύσης, τα μεταβατικά στάδια και τα πρακτικά βήματα που θα μπορούσαν να διευκολύνουν την καθημερινότητα των δύο κοινοτήτων να αποκτούν ιδιαίτερη σημασία.

BEST OF TOTHEMAONLINE