ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Βαθαίνει το ρήγμα - 'Έχουμε φθάσει σε αδιέξοδο'

ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Βαθαίνει το ρήγμα - 'Έχουμε φθάσει σε αδιέξοδο'

Τελείωσε η συνάντηση που είχαν οι εκπαιδευτικοί με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη.

Σε αδιέξοδο κατέληξε η συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ. Η συνάντηση άρχισε στις τέσσερις το απόγευμα στα γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ και έληξε μιάμιση ώρα αργότερα την Τρίτη (17/7).

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, αφού ευχαρίστησε τις εκπαιδευτικές οργανώσεις για την πρόσκληση, είπε ότι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τους για να δουν πως μπορούν να προχωρήσουν, έχοντας κατά νου πάντοτε το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών και να αποφύγουν την ένταση που επικρατεί αυτές τις μέρες στην εκπαίδευση.

«Δυστυχώς, φαίνεται ότι οι φίλοι εκπαιδευτικοί εμμένουν στις απόψεις τους, δηλαδή να αποσυρθούν οι προτάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, να πάμε ξανά στις 2 Ιουλίου, να ξεκινήσουμε την στελέχωση από μηδενική βάση, για να τα ξαναδούμε όλα στα πλαίσια του εξορθολογισμού. Έχουμε πει ότι είμαστε ανοικτοί στο διάλογο. Έχουμε προχωρήσει την στελέχωση στη βάση των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου. Ήδη έχουν βγει οι πρώτες μεταθέσεις. Αύριο ολοκληρώνονται. Είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε όλα στο τραπέζι του διαλόγου, συμπεριλαμβανομένου και των τεσσάρων προτάσεων του Υπουργικού, στα πλαίσια του εξορθολογισμού και των υποδείξεων του Γενικού Ελεγκτή», συμπλήρωσε.

Όπως είπε, δεν μπορεί να σταματήσει η στελέχωση. "Αυτό θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα τον Σεπτέμβρη. Δυστυχώς, αυτό δεν έγινε αποδεκτό και αντιλαμβάνεστε ότι βρισκόμαστε σε αδιέξοδο"

«Επαναλαμβάνω την πρόσκληση μου για διάλογο, να γίνουν δεύτερες σκέψεις και είμαστε ανοικτοί να συζητήσουμε όλα τα θέματα. Δεν μπορεί όμως να σταματήσει η στελέχωση, γιατί θα δημιουργηθούν αλυσιδωτά προβλήματα το Σεπτέμβρη», σημείωσε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE