Κακόβουλη η πυρκαγιά στον Ακάμα - Έδωσαν μάχη 40 άντρες του Τμήματος Δασών

Κακόβουλη η πυρκαγιά στον Ακάμα - Έδωσαν μάχη 40 άντρες του Τμήματος Δασών

Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά μεταξύ Ίνειας και Λάρας στην περιοχή του Ακάμα

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή 13/07, στις 2:30 το μεσημέρι σε περιοχή μεταξύ της Ίνειας και Λάρας στην περιοχή του Ακάμα, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο γύρω στις 16:00 αφού έκαψε δύο εκτάρια ιδιωτικής γης καλυμμένα με άγρια βλάστηση και γεωργικές καλλιέργειες.          

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ασχολήθηκαν 40 άντρες του Τμήματος Δασών με δέκα πυροσβεστικά οχήματα, οκτώ άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα, ένα πυροσβεστικό όχημα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας και εθελοντές κάτοικοι της περιοχής.

Στην κατάσβεση συμμετείχαν, επίσης, τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα του Τμήματος Δασών τα οποία επιχείρησαν ρίψεις νερού, καθώς και τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας.

Στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης για αντιμετώπιση πιθανής αναζωπύρωσης.

Η πυρκαγιά πιθανόν να τέθηκε κακόβουλα και διερευνάται περαιτέρω.

Την επιχείρηση κατάσβεσης συντόνιζε ο Διευθυντής Τμήματος Δασών κ. Χαράλαμπος Αλεξάνδρου.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κύπρος και Ιταλία «κλειδώνουν» στρατηγική συνεργασία στη Ρώμη - Όσα συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Ματαρέλλα

Κύπρος και Ιταλία «κλειδώνουν» στρατηγική συνεργασία στη Ρώμη - Όσα συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Ματαρέλλα

Στους στενούς δεσμούς φιλίας Κύπρου και Ιταλίας, και στην κοινή πολιτισμική ταυτότητα των δύο χωρών αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλλα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Ρώμη.

BEST OF TOTHEMAONLINE