Μετά το Σκοπιανό το Αλβανικό: Λόγος για αναδιάρθρωση συνόρων Ελλάδας - Αλβανίας

Μετά το Σκοπιανό το Αλβανικό: Λόγος για αναδιάρθρωση συνόρων Ελλάδας - Αλβανίας

Αναδιάρθρωση συνόρων Ελλάδας-Αλβανίας αν υπάρξει συμφωνία, σύμφωνα με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γιοχάνες Χαν.

Ο Γιοχάνες Χαν, Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιος για τη διεύρυνση προέβη σε μια περίεργη δήλωση μιλώντας σε συνέδριο για την ανάγκη επίτευξης συμφωνιών στα Βαλκάνια.

Ο κ. Χαν δήλωσε μεταξύ άλλων ότι αν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία θα υπάρξει και αναδιάρθρωση των συνόρων.

«Νομίζω είδαμε στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα του ονόματος, και εάν υπάρξει συμφωνία μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση των συνόρων, αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες» ανέφερε ο Γιοχάνες Χαν και συνέχισε:

«Συνεπώς εδώ χρειαζόμαστε ηγεσία αλλά χρειαζόμαστε και την ηγεσία για να γίνει αντιληπτό πως πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στις κοινωνίες». «Πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στη νοοτροπία για να υπάρξει πραγματική πρόοδος στην πορεία προς την Ευρώπη» κατέληξε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Από In.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Η μάχη της κάλπης - Συνεχίζεται η ψηφοφορία – Στο 49,8% η προσέλευση

LIVE: Η μάχη της κάλπης - Συνεχίζεται η ψηφοφορία – Στο 49,8% η προσέλευση

Η Κύπρος ψηφίζει σήμερα για την ανάδειξη της νέας Βουλής των Αντιπροσώπων, με το πολιτικό ενδιαφέρον να κορυφώνεται σε ολόκληρη τη χώρα. Το ThemaOnline σας μεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από τη διαδικασία των Βουλευτικών Εκλογών 2026, με συνεχή ενημέρωση για τη συμμετοχή, τις δηλώσεις πολιτικών αρχηγών, τα πρώτα στοιχεία από τις κάλπες, την καταμέτρηση των ψήφων και τα αποτελέσματα.