Κ. Εκπρόσωπος: Δεκάδες εκατομμύρια τον χρόνο για προστασία πρώτης κατοικίας με την 'Εστία'

Κ. Εκπρόσωπος: Δεκάδες εκατομμύρια τον χρόνο για προστασία πρώτης κατοικίας με την 'Εστία'

Πρόκειται να διατεθούν μερικές δεκάδες εκατομμύρια τον χρόνο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, αυτή είναι η πολιτική και η επιθυμία της Κυβέρνησης, και ελπίζουμε ότι θα υλοποιηθεί, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, απαντώντας σε ερώτηση μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις κομμάτων που κατηγορούν την Κυβέρνηση για αναξιοπιστία όσον αφορά το θέμα του σχεδίου "Εστία", ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως "η Κυβέρνηση είναι συνηθισμένη να δέχεται και κριτική και επικρίσεις. Ηταν εδώ και χρόνια επιδιωκόμενος στόχος να δημιουργηθεί ένα συγκροτημένο σχέδιο με ασφαλιστικές δικλείδες για την προστασία της στέγης, για την πρώτη κατοικία. Για πρώτη φορά έχουμε μπροστά μας, και ελπίζουμε ότι η Βουλή θα δώσει και τη δική της έγκριση το σχέδιο `Εστία` το οποίο έχει προέλθει από επισταμένες μελέτες", σημείωσε.

Πρόκειται, συνέχισε ο κ. Προδρόμου, "να διατεθούν μερικές δεκάδες εκατομμύρια τον χρόνο για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Αυτή είναι η πολιτική. Αυτή ήταν η επιθυμία της Κυβέρνησης και ελπίζουμε ότι θα υλοποιηθεί".

Ερωτηθείς αν το σχέδιο αυτό προστατεύει τις ευάλωτες ομάδες, ο κ. Προδρόμου είπε πως τα στοιχεία του σχεδίου "Εστία" έχουν κατατεθεί πλήρως, εν εκτάσει, και συζητούνται στη Βουλή.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Νέα κινητικότητα στον ορίζοντα - Συγκρατημένη αισιοδοξία στη Λευκωσία - Το μεγάλο ζητούμενο

Κυπριακό: Νέα κινητικότητα στον ορίζοντα - Συγκρατημένη αισιοδοξία στη Λευκωσία - Το μεγάλο ζητούμενο

Νέα κινητικότητα καταγράφεται στο Κυπριακό, με τη Λευκωσία να επιχειρεί να αξιοποιήσει το παράθυρο ευκαιρίας που δημιουργείται μέσα από την ενεργότερη εμπλοκή των Ηνωμένων Εθνών και την προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE