Χ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Δεν υπήρχε τρόπος να γνωρίζεις αν ο πελάτης έχει ΜΕΔ στην Αμμόχωστο και καταθέσεις στη Λεμεσό»

Χ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Δεν υπήρχε τρόπος να γνωρίζεις αν ο πελάτης έχει ΜΕΔ στην Αμμόχωστο και καταθέσεις στη Λεμεσό»

Τρεις και πλέον ώρες διήρκεσε η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής την Πέμπτη (28/6).

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Στην ημερήσια διάταξη ήταν το πολύκροτο θέμα του Συνεργατισμού με παρόντες τον Υπ. Οικονομικών, τον Γενικό Ελεγκτή, αξιωματούχο της Κεντρικής Τράπεζας και τους διοικούντες της Συνεργατικής.

Μετά τις πρώτες τοποθετήσεις των φιλοξενουμένων και σε έντονο κλίμα -ακούστηκε η λέξη εκκαθάριση πολλές φορές- ακολούθησαν ερωτήσεις βουλευτών.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ-ΠΕΡΔΙΚΗΣ: «Τις ίδιες απειλές μας έλεγε πέρσι ο κύριος Δημητρίου»

Στη δευτερομιλία του, ο Χάρης Γεωργιάδης επιχείρησε να καταδείξει την ανάγκη για τη συμφωνία με την Ελληνική αλλά και την κακή διαχείριση των προηγούμενων ετών.

Για το δεύτερο έδωσε το παράδειγμα ότι «ακόμα και πριν μερικούς μήνες δεν υπήρχε τρόπος να γνωρίζει κανείς αν ο πελάτης έχει Μη Εξυπηρετούμενο Δάνειο στη ΣΠΕ Μακράσυκας και καταθέσεις στη Συνεργατική Αμμοχώστου».

Πάντως, ο Υπουργός αποχώρησε πριν το τέλος της συνεδρίασης για να παρευρεθεί στο έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο αναμένεται να εγκρίνει νομοσχέδια για την εφαρμογή της συμφωνίας Ελληνικής και Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η επίθεση στις Βάσεις ανέδειξε ότι η ασφάλεια της Κύπρου συνδέεται με την συνολική ασφάλεια της ΕΕ

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η επίθεση στις Βάσεις ανέδειξε ότι η ασφάλεια της Κύπρου συνδέεται με την συνολική ασφάλεια της ΕΕ

Την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να κινηθεί αποφασιστικά προς μια ουσιαστική στρατηγική αυτονομία, ενισχύοντας παράλληλα τον γεωπολιτικό της ρόλο σε μια περίοδο αυξημένων διεθνών εντάσεων, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε ομιλία του στο European Policy Centre στις Βρυξέλλες, με θέμα τις περιφερειακές εξελίξεις στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE