ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΠΑΦΟΥ: Αποχώρηση πτητικών μέσων - Μάχη με τις φλόγες

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΠΑΦΟΥ: Αποχώρηση πτητικών μέσων - Μάχη με τις φλόγες

Πυρκαγιά συνεχίζει να μαίνεται εντός του κρατικού δάσους Πάφου, παρά τον Πύργο Τυλληρίας.

Τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που συνέδραμαν στην πυρόσβεση της φωτιάς αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν.

Οι λόγοι εκτός του γεγονός ότι επήλθε η νύχτα ήταν και οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή.

Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν και το έργο των εκατοντάδων δασοπυροσβεστών που βρίσκονται στην περιοχή.

Να θυμίσουμε ότι η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 19:00 (21/6). Πάντως, αντιμετωπίζεται με τη δέουσα σοβαρότητα, καθώς αν δεν τεθεί υπό έλεγχο θα μιλούμε για μεγάλη οικολογική καταστροφή.

Ήδη το Τμήμα Δασών έχει επιστρατεύσει πάνω από τα μισά μέλη της δύναμής του (μερικές εκατοντάδες) για αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ήδη έγινε επικοινωνία με τις αρχές του Ισραήλ για το ενδεχόμενο να συνδράμουν στην προσπάθεια για κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Στην επιχείρηση για κατάσβεση συμμετέχουν και εθελοντές.

*Η κεντρική φωτογραφία είναι αρχείου

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Τη θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό καθώς διαθέτει τα εργαλεία να καταδείξει τα οφέλη της λύσης στην Τουρκία, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά το γεύμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε, για τελευταία φορά πριν τη λήξη της θητείας του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξάλλου, σε παρέμβασή του αργότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μετά το τέλος του πολέμου για το καθεστώς των Βρτανικών Βάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE