ΣΚΟΠΙΑΝΟ: Συγχαρητήρια Αναστασιάδη σε Τσίπρα - Σεβασμός στις επιφυλάξεις

ΣΚΟΠΙΑΝΟ: Συγχαρητήρια Αναστασιάδη σε Τσίπρα - Σεβασμός στις επιφυλάξεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε την Παρασκευή (15/6) τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα στη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για τα όσα έχουν συμφωνηθεί με την ηγεσία της πΓΔΜ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνεχάρη τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα για την επίτευξη συμφωνίας σε ένα τόσο δύσκολο ζήτημα, το οποίο εκκρεμεί για πολλά χρόνια. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε πρόθεση παρέμβασης στο εσωτερικό της Ελλάδας, υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι το ότι με μια τέτοια συμφωνία μπορεί να αποτραπούν οι όποιες διεκδικήσεις εις βάρος της Ελλάδας στο όνομα του αλυτρωτισμού, αλλά και να αποφευχθεί τυχόν ανεπιθύμητη επιρροή τρίτων χωρών, που θα μπορούσε να επιβουλεύεται τα ελληνικά συμφέροντα.

Ο Πρόεδρος μετέφερε στον Πρωθυπουργό την πεποίθηση ότι αυτή η ειρηνική διευθέτηση της διαφοράς και η συνεπακόλουθη εξομάλυνση των σχέσεων θα αποβούν προς όφελος του εθνικού συμφέροντος, διότι η σχέση καλής γειτονίας θα καλλιεργήσει το έδαφος για αμοιβαία επωφελείς συναλλαγές, ενώ ταυτόχρονα η Ελλάδα θα μπορεί  γενικότερα να αναπτύξει ηγετικό ρόλο και επιρροή μέσα στον χώρο των Βαλκανίων.

Απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε και τον σεβασμό του στις ευαισθησίες και τις επιφυλάξεις που εκφράζονται από μερίδα του πολιτικού κόσμου και της κοινής γνώμης, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι εκείνο που θα πρέπει να επικρατήσει, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους, είναι μια απόφαση για το καλώς νοούμενο συμφέρον της Ελλάδας.

Τέλος, κατέληξε ότι ο κυρίαρχος ελληνικός λαός θα εκφρασθεί και θα πάρει την τελική απόφαση μέσα από τους εκπροσώπους του στη Βουλή και ευχήθηκε το καλύτερο για την Ελλάδα.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Η μάχη ξεκινά - Ποια σενάρια εξετάζει ο Τραμπ για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο - Επίθεση του Ιράν με δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους, το Ισραήλ βομβαρδίζει τομέα της Τεχεράνης

LIVE: Η μάχη ξεκινά - Ποια σενάρια εξετάζει ο Τραμπ για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο - Επίθεση του Ιράν με δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους, το Ισραήλ βομβαρδίζει τομέα της Τεχεράνης

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες «αδειάζουν» Νετανιάχου – Τραμπ για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE