ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Ενημέρωση συντεχνιών από τον Πρόεδρο – Δηλώσεις και διαβεβαιώσεις

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Ενημέρωση συντεχνιών από τον Πρόεδρο – Δηλώσεις και διαβεβαιώσεις

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (14/6) η συνάντηση που είχαν οι ηγεσίες των συντεχνιών ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΠΑΣΥΔΥ και ΕΤΥΚ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Έτυχαν ενημέρωσης για τη συμφωνία της κυβέρνησης με την Ελληνική Τράπεζα για εξαγορά του καλού Συνεργατισμού.

Εξερχόμενοι του Προεδρικού Μεγάρου, οι ηγέτες της ΣΕΚ, Ανδρέας Μάτσας, της ΠΕΟ, Πάμπης Κυρίτσης, της ΠΑΣΥΔΥ, Γλαύκος Χατζηπέτρου και της ΕΤΥΚ, Λοΐζος Χατζηκώστας δήλωσαν ικανοποιημένοι.

Τόνισαν ότι έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι ουδείς εκ των εργαζομένων θα θυματοποιηθεί και μίλησαν για «δημιουργική συνάντηση».

Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, επανέλαβε τη δέσμευση για πλήρη διασφάλιση του μέλλοντος του Συνεργατισμού.

Μέρος των εργαζομένων, είπε, θα απορροφηθεί από την Ελληνική Τράπεζα, κάποιοι θα παραμείνουν στον Συνεργατισμό, ενώ σε άλλους θα προσφερθεί σχέδιο εθελούσιας εξόδου.

Ο κύριος Προδρόμου είπε ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί εντός των επόμενων ημερών και ότι οι διαβουλεύσεις για το εργασιακό καθεστώς θα διεξαχθούν μεταξύ του συνδικαλιστικού κινήματος και της εργοδοτικής πλευράς.

Οι ηγέτες ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΕΤΥΚ και ΠΑΣΥΔΥ τόνισαν την ανάγκη όπως η διαδικασία ολοκληρωθεί το συντομότερο, προκειμένου να επικρατήσει η ηρεμία και να καθησυχαστεί το προσωπικό.

Α.Μ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Η Τεχεράνη χτύπησε κτίριο της Μοσάντ – «Ο Χαμενεΐ θα έχει τη μοίρα του Σαντάμ», λέει το Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη χτύπησε κτίριο της Μοσάντ – «Ο Χαμενεΐ θα έχει τη μοίρα του Σαντάμ», λέει το Ισραήλ

Εκρήξεις σημειώνονται στην Τεχεράνη τις πρωινές ώρες της Τρίτης μετά από εκατέρωθεν πλήγματα με το Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.  

BEST OF TOTHEMAONLINE