ΑΟΖ: Στην Κύπρο αντιπροσωπεία της ExxonMobil – Δύο γεωτρήσεις στο τεμάχιο 10

ΑΟΖ: Στην Κύπρο αντιπροσωπεία της ExxonMobil – Δύο γεωτρήσεις στο τεμάχιο 10

Στην Κύπρο βρίσκεται υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της Exxon Mobil για συζητήσεις με την Κυβέρνηση.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, στο περιθώριο των εγκαινίων του καζίνο στο Ζακάκι, η αντιπροσωπεία συναντήθηκε ήδη το πρωί με τον ΥΠΕΞ Nίκο Χριστοδουλίδη ενώ ακολουθεί συνάντηση και με τον ίδιο στη Λευκωσία.

«Θα συζητήσουμε τις επικείμενες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ οι οποίες όπως είναι προγραμματισμένο θα αρχίσουν το τέταρτο τρίμηνο του 2018, προγραμματίζονται δυο γεωτρήσεις η μια μετά την άλλη στο τεμάχιο 10, και ολοκληρώθηκαν πρόσφατα οι γεωλογικές ,γεωφυσικές μελέτες που ήταν απαραίτητες», ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι αυτού του είδους οι δραστηριότητες είναι πολύ αβέβαιες.

«Το είδαμε και στο παρελθόν,  ασφαλώς το τεμάχιο 10 προκάλεσε το μεγαλύτερο ανταγωνισμό στο τρίτο γύρο αδειοδότησης, οπότε έχουμε τις προσδοκίες, αλλά αναμένουμε τις γεωτρήσεις και ελπίζουμε να επιβεβαιωθούν», ανέφερε.

ΚΥΠΕ/ToThemaOnline

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η «προετοιμασία» ως άλλοθι - O Έρχιουρμάν επαναφέρει από το παράθυρο την κυριαρχική ισότητα

Κυπριακό: Η «προετοιμασία» ως άλλοθι - O Έρχιουρμάν επαναφέρει από το παράθυρο την κυριαρχική ισότητα

Με έναν λόγο προσεκτικά δομημένο, θεσμικά «ήπιο» αλλά πολιτικά αποκαλυπτικό, ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν επέλεξε, στην ανασκόπηση των πρώτων εκατό ημερών της «θητείας» του, να επαναφέρει στο προσκήνιο τον πυρήνα της τουρκικής θέσης στο Κυπριακό: την απαίτηση για κυριαρχική ισότητα, έστω κι αν αυτή παρουσιάζεται με διαφορετικό λεξιλόγιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE