ΑΟΖ: Στην Κύπρο αντιπροσωπεία της ExxonMobil – Δύο γεωτρήσεις στο τεμάχιο 10

ΑΟΖ: Στην Κύπρο αντιπροσωπεία της ExxonMobil – Δύο γεωτρήσεις στο τεμάχιο 10

Στην Κύπρο βρίσκεται υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της Exxon Mobil για συζητήσεις με την Κυβέρνηση.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, στο περιθώριο των εγκαινίων του καζίνο στο Ζακάκι, η αντιπροσωπεία συναντήθηκε ήδη το πρωί με τον ΥΠΕΞ Nίκο Χριστοδουλίδη ενώ ακολουθεί συνάντηση και με τον ίδιο στη Λευκωσία.

«Θα συζητήσουμε τις επικείμενες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ οι οποίες όπως είναι προγραμματισμένο θα αρχίσουν το τέταρτο τρίμηνο του 2018, προγραμματίζονται δυο γεωτρήσεις η μια μετά την άλλη στο τεμάχιο 10, και ολοκληρώθηκαν πρόσφατα οι γεωλογικές ,γεωφυσικές μελέτες που ήταν απαραίτητες», ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι αυτού του είδους οι δραστηριότητες είναι πολύ αβέβαιες.

«Το είδαμε και στο παρελθόν,  ασφαλώς το τεμάχιο 10 προκάλεσε το μεγαλύτερο ανταγωνισμό στο τρίτο γύρο αδειοδότησης, οπότε έχουμε τις προσδοκίες, αλλά αναμένουμε τις γεωτρήσεις και ελπίζουμε να επιβεβαιωθούν», ανέφερε.

ΚΥΠΕ/ToThemaOnline

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Πρώτη σκέψη η πλήρης κατάργηση του Φορέα» - Η αντίδραση για παραίτηση Χαραλάμπους

ΠτΔ: «Πρώτη σκέψη η πλήρης κατάργηση του Φορέα» - Η αντίδραση για παραίτηση Χαραλάμπους

Η παραίτηση του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου κ. Χαράλαμπου Χαραλάμπους είναι πράξη αυτοπεποίθησης και εμπιστοσύνης είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, καλώντας όλες τις αρμόδιες Αρχές του κράτους να αξιοποιήσουν όλα τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους για πλήρη διερεύνηση της υπόθεση αναφορικά με το βίντεο που έχει δει το φως της δημοσιότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE