ΑΟΖ: Ετοιμάζουν και το «Ορούτς Ρέις» οι Τούρκοι – Στο πλάι του «Πορθητή»

ΑΟΖ: Ετοιμάζουν και το «Ορούτς Ρέις» οι Τούρκοι – Στο πλάι του «Πορθητή»

Συνεχίζονται οι ετοιμασίες για την πρώτη γεώτρηση της Τουρκίας στη Μεσόγειο.

Το γεωτρύπανο «Fatih» βρίσκεται εντός του λιμανιού της Αττάλειας και ετοιμάζεται τον στόχο «Alanya-1» που δεν παραβιάζει τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας ή της Ελλάδας.

Σε μια δύσκολη διαδικασία, ο «Πορθητής», όντας μεγάλος σε σχέση με τις προβλήτες του λιμανιού, χρειάστηκε πέντε ρυμουλκά και δύο σκάφη-πιλότοι για να δέσει.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να φτάσει στην ευρύτερη περιοχή και το δεύτερο τουρκικό σεισμογραφικό «Ορούτς Ρέις» που ανήκει στη διεύθυνση Γεωλογικής Επισκόπησης της Τουρκίας από το 2017.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συμπλοκή στη Λεμεσό: Στο νοσοκομείο 43χρονος με κατάγματα - Τέσσερις συλλήψεις

Συμπλοκή στη Λεμεσό: Στο νοσοκομείο 43χρονος με κατάγματα - Τέσσερις συλλήψεις

Γύρω στις 9 χθες το βράδυ, ένας 38χρονος, δύο 46χρονοι και ένας 43χρονος, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται από την Αστυνομία, συνεπλάκησαν μεταξύ τους, ενώ βρίσκονταν σε δρόμο της Λεμεσού.

BEST OF TOTHEMAONLINE