ΑΟΖ: Στο λιμάνι της Αττάλειας ο «Πορθητής» - Ετοιμάζεται για γεώτρηση - ΧΑΡΤΗΣ

ΑΟΖ: Στο λιμάνι της Αττάλειας ο «Πορθητής» - Ετοιμάζεται για γεώτρηση - ΧΑΡΤΗΣ

Στο λιμάνι της Αττάλειας αγκυροβόλησε το πρώτο γεωτρύπανο της Τουρκίας ο «Πορθητής», το οποίο είχε ξεκινήσει πριν από 5 ημέρες από τον κόλπο του Ίζμιτ (Νικομήδεια).

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι το τουρκικό γεωτρύπανο είναι έτοιμο να ξεκινήσει τις εργασίες του στα ανοιχτά της Αττάλειας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η πρώτη γεώτρηση του «Πορθητή» θα επιχειρηθεί στον στόχο «Αλάνια 1» ανοικτά του κόλπου της Αττάλειας και 100 περίπου χιλιόμετρα από τον Ακάμα.

Η δεύτερη γεώτρηση πιθανώς να είναι στα δυτικά του κόλπου της Αττάλειας, στον στόχο «Φοινίκη 1» και στα πενήντα περίπου χιλιόμετρα από το Καστελόριζο.

Όπως είχαμε μεταδώσει, υπήρχαν σκέψεις για γεώτρηση στα ανατολικά της Πάφου ή εντός του τεμαχίου «7» της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, ωστόσο προς το παρόν, ο «Fatih» θα επικεντρωθεί στους δύο προαναφερθέντες στόχους.

Σ’ ότι αφορά την ημερομηνία έναρξης των γεωτρήσεων, γίνεται προσπάθεια να τοποθετηθεί πριν τις τουρκικές εκλογές της 24ης Ιουνίου.

Αλέκος Μιχαηλίδης

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Videogate: «Δεν προκύπτει ότι το βίντεο αποτελεί υβριδική επίθεση κατά ΚΔ» - Όσα λέει ο Αντώνης Δημητρίου, δικηγόρος της Black Cube

Videogate: «Δεν προκύπτει ότι το βίντεο αποτελεί υβριδική επίθεση κατά ΚΔ» - Όσα λέει ο Αντώνης Δημητρίου, δικηγόρος της Black Cube

Δεν προκύπτει ότι το βίντεο της γνωστής υπόθεσης «Video Gate» αποτελεί υβριδική επίθεση κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο δικηγόρος της εταιρείας Black Cube, Αντώνης Δημητρίου. Όπως σημείωσε, η εταιρεία είχε θέσει εξ αρχής ως προϋπόθεση για να συνδράμει στις έρευνες, να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα του φυσικού ή νομικού προσώπου που την είχε εργοδοτήσει για την παραγωγή του βίντεο.

BEST OF TOTHEMAONLINE