ΛΑΡΝΑΚΑ: €500 για μεταφορά υπέρβαρου στη Λευκωσία – Δεν πληρούν προδιαγραφές τα ασθενοφόρα

ΛΑΡΝΑΚΑ: €500 για μεταφορά υπέρβαρου στη Λευκωσία – Δεν πληρούν προδιαγραφές τα ασθενοφόρα

Ένα περιστατικό που κρούει εκ νέου τον κώδωνα στον Τομέα της Υγείας ήρθε στο φως την Τετάρτη (6/6).

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το «Πρωινό Δρομολόγιο» του ΡΙΚ, συζήτηση έλαβε χώρα στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής για τις προδιαγραφές των ασθενοφόρων.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Νίκος Κέττηρος, ρώτησε τον Υπουργό Υγείας για συγκεκριμένο περιστατικό στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Όπως μεταδόθηκε, υπέρβαρο άτομο που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης έπρεπε να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ωστόσο, οι προδιαγραφές των ασθενοφόρων προϋπέθεταν ότι ο ασθενής δεν θα ξεπερνούσε τα 180 κιλά. Μάλιστα, κάποια «αντέχουν» μέχρι 130 κιλά.

Ο ασθενής μεταφέρθηκε στη Λευκωσία με ασθενοφόρο που νοικιάστηκε από ιδιωτικό νοσοκομείο της Λεμεσού έναντι του ποσού των 500 ευρώ.

Α.Μ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την αποχώρηση της Πρώτης Κυρίας από τον Ανεξάρτητο Φορέα - Βίντεο

Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την αποχώρηση της Πρώτης Κυρίας από τον Ανεξάρτητο Φορέα - Βίντεο

Λίγα 24ωρα μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, η Πρώτη Κυρία προχώρησε σε δημόσια δήλωση, ανακοινώνοντας την αποχώρησή της από την προεδρία της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης.

BEST OF TOTHEMAONLINE