Προειδοποιήσεις Μακρόν ύστερα από ανακοίνωση του Ιράν για αύξηση παραγωγής εμπλουτισμένου ουρανίου

Προειδοποιήσεις Μακρόν ύστερα από ανακοίνωση του Ιράν για αύξηση παραγωγής εμπλουτισμένου ουρανίου

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε όλα τα μέρη ενάντια σε μια "κλιμάκωση" που θα μπορούσε να οδηγήσει σε "σύγκρουση", έπειτα από την ανακοίνωση του Ιράν να αυξήσει τις δυνατότητες παραγωγής εμπλουτισμένου ουρανίου.

"Προσκαλώ όλους να σταθεροποιήσουν την κατάσταση και να μην ενδώσουν σε αυτή την κλιμάκωση επειδή στο μόνο που θα οδηγήσει είναι στη σύγκρουση", τόνισε ο Μακρόν μετά από την συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Πρόσθεσε ότι η ανακοίνωση των ιρανικών αρχών δεν σημαίνει ότι η Τεχεράνη τοποθετείται εκτός της διεθνούς συμφωνίας του 2015 που καθορίζει το πυρηνικό της πρόγραμμα (ΚΟΣΔ).

Από την πλευρά του ο κ. Νετανιάχου δήλωσε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε με τον Γάλλο πρόεδρο ότι δεν ζήτησε από το Παρίσι να αποχωρήσει από τη διεθνή συμφωνία του 2015, καθώς πιστεύει ότι αυτή δεν θα επιβιώσει μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από την ΚΟΣΔ και την επιβολή εκ νέου κυρώσεων εις βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας. "Δεν ζήτησα από τη Γαλλία να αποχωρήσει από την ΚΟΣΔ επειδή πιστεύω ότι βασικά πρόκειται να διαλυθεί από το βάρος των οικονομικών δυνάμεων", τόνισε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Λιβάνου κ. Ζοζέφ Αούν, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την ύψιστη ανησυχία του για τις αδιάκριτες ισραηλινές επιθέσεις κατά αμάχων και κρίσιμων υποδομών στον Λίβανο, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό θυμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE