ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΗΝΑ: Έκδοση του Τουργκούτ Καγιά στην Τουρκία αποφάσισε ο Άρειος Πάγος

ΑΘΗΝΑ: Έκδοση του Τουργκούτ Καγιά στην Τουρκία αποφάσισε ο Άρειος Πάγος

Την έκδοση του Τουργκούτ Καγιά, Τούρκου πολίτη, μέλος αριστερών πολιτικών οργανώσεων, που κατηγορείται από την Άγκυρα για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες, αποφάσισε το απόγευμα της Παρασκευής ο Άρειος Πάγος.

Η τύχη του Καγιά βρίσκεται, πλέον, στα χέρια του Έλληνα υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή ο οποίος καλείται να επικυρώσει την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Ο Καγιά έχει ξεκινήσει απεργία πείνας, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος και τονίζοντας ότι σε περίπτωση έκδοσής του στην Τουρκία η ζωή του κινδυνεύει άμεσα.

Ο Κουγιούτ Καγιά, δημοσιογράφος και ιστορικός, έχει ήδη παραμείνει έξι χρόνια υπό κράτηση σε κελιά τύπου F (απομόνωση). Τον περασμένο Φεβρουάριο συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές ύστερα από ερυθρά αγγελία της Ιντερπόλ.

 «Η απόφαση του Αρείου Πάγου είναι άδικη και υποκρύπτει πολιτική συμφωνία ή συμπαιγνία με την καταπιεστική κυβέρνηση της Τουρκίας υπό την ηγεσία του Ερντογάν και του ΑΚΡ. Καλούμε κάθε προοδευτικό και δημοκράτη, κάθε οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο να συσπειρωθούν και να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για την υπόθεση του Τουργκούτ Καγιά», αναφέρει η Επιτροπή Αλληλεγγύης που συστάθηκε με στόχο την άμεση απελευθέρωσή του.

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top