Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: «Ο μόνος πολιτικός που αποδέχθηκε εγγυήσεις είναι ο Αναστασιάδης» – VIDEO

Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: «Ο μόνος πολιτικός που αποδέχθηκε εγγυήσεις είναι ο Αναστασιάδης» – VIDEO

Απαντήσεις επί της συνέντευξης του Προέδρου Αναστασιάδη την Κυριακή (27/5) και τη Δευτέρα (28/5) στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» έδωσε ο Άντρος Κυπριανού.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, μιλώντας στον Ανδρέα Κημήτρη και στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση», εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ασκείται έντονη κριτική στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς για τη στρατηγική συμφωνία, ο κ. Κυπριανού, υπογράμμισε ότι αυτή υπάρχει στο Πλαίσιο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και διερωτήθηκε γιατί ανακάλυψε δεύτερο έγγραφο η κυβέρνηση.

«Ένας Θεός ξέρει», δήλωσε, υποστηρίζοντας ότι ο ΠτΔ θέλει να συγχύσει και να μεταφέρει αλλού τη συζήτηση.

Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ υπενθύμισε ότι πρώτο το ΑΚΕΛ «διά στόματος Δημήτρη Χριστόφια» απαίτησε κατάργηση των εγγυήσεων, πείθοντας μάλιστα τον τότε Έλληνα πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, να αποποιηθεί των εγγυητικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Τίθενται «εκ του πονηρού», δήλωσε, τα ερωτήματα του Προέδρου Αναστασιάδη, καθώς ήταν «ο μόνος πολιτικός στην Κύπρο που δέχτηκε εγγυήσεις, στηρίζοντας το σχέδιο Ανάν.

Αναφερόμενος στο σήμερα, ο Άντρος Κυπριανού, τόνισε ότι η παρούσα κυβέρνηση έφερε το Κυπριακό σε επικίνδυνη καμπή και σε ένα παρατεταμένο αδιέξοδο, χαρακτηρίζοντας «προδοτική» τη λύση δύο κρατών.

«Αντί», όπως εξήγησε, «ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να ψάχνει τρόπους επανέναρξης των συνομιλιών, αναζητεί φταίχτες και ο συνήθης ύποπτος είναι το ΑΚΕΛ».

Κάλεσε δε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ακούσει τους ξένους και αναρωτήθηκε γιατί άλλαξε η ρητορική της κυβέρνησης αναφορικά στο ΑΚΕΛ και την «πατριωτική του στάση».

https://www.youtube.com/watch?v=vNn4zgMkOXY

Επανέλαβε, επίσης, το θέμα με τις επιστολές του Προέδρου προς τον Αντόνιο Γκουτέρες για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

«Μας περιπαίζουν», είπε, ενθυμούμενος δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος υποστήριξε ότι το ΑΚΕΛ δεν ήθελε τις επιστολές.

Αλέκος Μιχαηλίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Σε μια περίοδο όπου οι ισορροπίες στο Κυπριακό παραμένουν εύθραυστες, η Λευκωσία επιχειρεί να κρατήσει τη διαδικασία εντός θεσμικού πλαισίου και να αποτρέψει ερμηνείες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα. Η δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου απέναντι στις πρόσφατες δηλώσεις της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν, αποτελεί σαφή μήνυμα προς όλα τα μέρη: το Κυπριακό δεν κινείται με ερμηνείες ούτε με αποσπασματικές ερμηνείες δηλώσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE