Η αναφορά του ΠτΔ σε μεταρρυθμίσεις και SAFE πριν την έναρξη του Υπουργικού - «Είναι σημαντικό να προχωρούμε»
Στις ενέργειες της Κυβέρνησης για εκσυγχρονισμό του κράτους αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.
Με στόχο να καθοριστεί το οικονομικό ύψος της συμφωνίας και να συζητηθούν θέματα προσωπικού και δικτύου καταστημάτων, αρχίζουν την Τρίτη (29/5) οι συνομιλίες των υποψήφιων επενδυτών με το Υπουργείο Οικονομικών και τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα.
Έχουν συσταθεί δύο ομάδες τεχνοκρατών, η μια από το υπουργείο Οικονομικών (εκπροσωπώντας το κράτος) και η δεύτερη από τον Συνεργατισμό.
Η οικονομική πτυχή της συμφωνίας είναι καθοριστική, καθώς η Ευρωπαϊκή Εποπτική Αρχή έχει ξεκαθαρίσει ότι επιβάλλεται, εκτός από την ικανοποίηση των κεφαλαιακών δεικτών, να δημιουργηθεί «μαξιλαράκι».
Αυτό, προκειμένου η τραπεζική οντότητα, που θα αγοράσει τον «καλό» Συνεργατισμό, να μπορεί να αντιμετωπίσει ενδεχόμενες προκλήσεις στο μέλλον.
Α.Μ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Δύο βασικά ερωτήματα προς τους επενδυτές
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις