Ο Γάλλος Πρόεδρος θα δεχθεί τον μετανάστη που έσωσε τη ζωή ενός παιδιού και έγινε 'ήρωας'

Ο Γάλλος Πρόεδρος θα δεχθεί τον μετανάστη που έσωσε τη ζωή ενός παιδιού και έγινε 'ήρωας'

Ο νεαρός παράτυπος μετανάστης από το Μαλί, ο οποίος σκαρφάλωσε σε μπαλκόνι κτιρίου στο Παρίσι κι έσωσε ένα παιδί που κρεμόταν στο κενό, θα γίνει δεκτός το πρωί της Δευτέρας (28/5) στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, γνωστοποίησε το Ελιζέ στο Γαλλικό Πρακτορείο αργά το βράδυ της Κυριακής (27/5).

Ο Μαμαντού Γκασαμά, ο οποίος αναγορεύθηκε χθες από πολλά γαλλικά μέσα ενημέρωσης σε "ήρωα", 24 ώρες μετά την αυθόρμητη πράξη του, θα συναντηθεί με τον αρχηγό του γαλλικού κράτους στις 09:50, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον του Προέδρου.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οι Βρετανικές Βάσεις δεν είναι πια ταμπού: Το μήνυμα του Νίκου Χριστοδουλίδη από τις Βρυξέλλες και η αρχή ενός δύσκολου διαλόγου

Οι Βρετανικές Βάσεις δεν είναι πια ταμπού: Το μήνυμα του Νίκου Χριστοδουλίδη από τις Βρυξέλλες και η αρχή ενός δύσκολου διαλόγου

Η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες δεν ήταν μια τυπική διπλωματική τοποθέτηση. Ήταν μια κίνηση με σαφή πολιτικό βάρος, υψηλό συμβολισμό και, κυρίως, στρατηγική στόχευση. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, το ζήτημα των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο επανέρχεται με ένταση στο προσκήνιο, όχι ως ιστορική εκκρεμότητα, αλλά ως ζωντανό πολιτικό και κυριαρχικό ζήτημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE