Παρουσίαση στην Ημερίδα του ΚΕΑΝ με θέμα : Οι 'κρυμμένες' πράσινες διαδρομές της Αθήνας, με την υποστήριξη του Πράσινου Ταμείου-Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) της Ελλάδας

Παρουσίαση στην Ημερίδα του ΚΕΑΝ με θέμα : Οι 'κρυμμένες' πράσινες διαδρομές της Αθήνας, με την υποστήριξη του Πράσινου Ταμείου-Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) της Ελλάδας

Τη 16η Μαίου 2018, η Δρ. Τζούλια Τζώρτζη, Αν. Καθηγήτρια, Πρόεδρος Τμήματος Αρχιτεκτονικής & Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου παρουσίασε στην ημερίδα που διοργάνωσε το ΚΕΑΝ για την παρουσίαση του προγράμματος του Πράσινου Ταμείου (ΥΠΕΝ), εισήγηση με θέμα «Πράσινες Διαδρομές και η σημαντικότητά τους έργου ενοποίησης των διαδρομών για την Αθήνα» ενώ η Δανάη Ιωάννου, Αρχιτέκτονά Τοπίου MSc / Ειδική Επιστημονική Συνεργάτης Έργου παρουσίασε τα πρώτα αποτελέσματα του έργου «Πράσινες Διαδρομές σε Όμορους δήμους».

 

Στο πλαίσιο της ημερίδας ενημερώθηκε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κύριος Σωκράτης Φάμελος από την Δρ. Τζώρτζη και από τον Πρόεδρο του ΚΕΑΝ κ. Σταύρο Μηλιώνη για τους στόχους της ημερίδας καθώς και για τη δυνατότητα ύπαρξης πράσινων διαδρομών στην Αθήνα που θα έχουν ως στόχο τη βελτίωση του μικροκλίματος και της βιοποικιλότητας.

Στην ημερίδα απεύθυνε χαιρετισμό και ο κ. Γιώργος Πρωτόπαπας, Αρχιτέκτονας, Διευθυντής του Πράσινου Ταμείου, η κυρία Εύη Στεφανή από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού, Μητροπολιτικών, Αστικών και Περιαστικών Περιοχών του ΥΠΕΝ, ο κ. Ν. Μπάμπαλος, Δήμαρχος του Ν. Ηράκλειου, η κ. Μαρία Παπαναγιωτάκη, η Αντιδήμαρχος του Δήμου Αγίων Αναργύρων και ο κ. Κωνσταντίνος Γεωργίου, Διευθυντής Γραφείου Ανθεκτικότητας και Βιωσιμότητας του Δήμου Αθηναίων ενώ ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE