ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντιδράσεις και σχόλια στα κατεχόμενα για την πιθανότητα μετάβασης στο ευρώ

Αντιδράσεις και σχόλια στα κατεχόμενα για την πιθανότητα μετάβασης στο ευρώ

 

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην δήλωσή του ο Τατάρ αναφέρει επίσης ότι η χθεσινή αναφορά Ερχιουρμάν σε ξένο νόμισμα δεν ήταν καθόλου ωφέλιμη και είναι λάθος η «κυβέρνηση» να δημιουργεί τέτοιες προσδοκίες. Για να υπάρξει μετάβαση στο ευρώ ή άλλο ξένο νόμισμα, συνέχισε, αυτό δεν απόφαση μόνο της «κυβέρνησης» αλλά χρειάζεται διαβούλευση με την Τουρκία και να περάσει από την «βουλή». Σημείωσε δε ότι το 30% του προϋπολογισμού του ψευδοκράτους καλύπτεται από την Τουρκία και ο προϋπολογισμός γίνεται σε ΤΛ.

Ο Ερσίν Τατάρ θεωρεί ότι οι δυσκολίες για την τουρκική λίρα και την Τουρκία θα συνεχισθούν μέχρι τις 24 Ιουνίου, υποστηρίζοντας ότι ξένοι οργανισμοί που δανείζουν την Τουρκία κερδίσουν τετραπλά χρήματα μέσου του τόκου λόγω της πτώσης της τουρκικής λίρας.

Η τετρακομματική «κυβέρνηση» έγινε για να δώσει λύσεις στα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και ο «πρωθυπουργός» αντί να μιλά για λύσεις, βγήκε και μίλησε για οικονομική κρίση, ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος του κόμματος Αναγέννησης.

Στους δρόμους ο κόσμος άρχισε να επικρίνει την «κυβέρνηση», συνέχισε ο Αρικλί, αλλά ο «πρωθυπουργός» για να ευχαριστήσει κάποια κόμματα προσπαθεί να δημιουργήσει κρίση με την Τουρκία. Για τον ίδιο η αναφορά Ερχιουρμάν ότι η πιθανότητα κρίσης είναι σοβαρή είναι «μη αποδεκτή δήλωση».

Άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της νομισματικής κρίσης ζητεί από την «κυβέρνηση» το κόμμα Ενωμένης Κύπρος υποστηρίζοντας ότι αυτή η κρίση θα αντιμετωπίσει ανεργία, μετανάστευση και νέες πτωχεύσεις χώρων εργασίας. Ζητεί δε αντί της τουρκικής λίρας να περάσουν σε ένα σταθερό νόμισμα γιατί θα έχει θετική συμβολή στο να ξεπεραστεί η κρίση.

Εξάλλου σε ανακοίνωσή της η Αριστερή κίνηση δια του Αμπντουλάχ Κορκμαζχάν αναφέρει ότι λόγο της συνεχιζόμενης πτώσης της ΤΛ και της μη ύπαρξης σταθερής οικονομικής πολιτικής από την «κυβέρνησης», μπορεί να μην την ονομάζουν έτσι, αλλά βιώνουν ήδη την κρίση στην οικονομία.

Η κρίση με την τουρκική λίρα δεν είναι μόνο ένας καβγάς για τους τόκους μεταξύ του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και των επενδυτών. Οι κανόνες του καπιταλισμού εφαρμόζονται ανελλιπώς» γράφει σήμερα στο άρθρο του στην Κίπρις ποστασί, ο Σερχάτ Ιντσιρλί. Και αυτοί οι κανόνες, συνεχίζει, εάν χρειαστεί εκφράζουν προς την Τουρκία την έλλειψη εμπιστοσύνης και απομακρύνονται οι ξένοι επενδυτές.

Αφού εξηγεί ορισμένα πράγματα για την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας και επικρίνει το γεγονός ότι στο ψευδοκράτος περιμένουν τις εκλογές της 24ης Ιουνίου στην Τουρκία να δουν τί θα κάνουν, χωρίς επεξεργασία σεναρίων ή άλλων λύσεων, ο Σερχάτ Ιντσιρλί πιστεύει ότι για τους Τ/κ η μόνη λύση είναι η ομοσπονδιακή λύση του Κυπριακό. «Φίλε μου για την ομοσπονδιακή λύση δεν έχουμε άλλη ευκαιρία από την το να διαχωρίσουμε τη θέση μας και να την φορέσουμε στο κεφάλι μας (να την αποδεχθούμε). Να είμαστε σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ ή να χτυπιόμαστε με την αβεβαιότητα;».

Σχολιάζοντας τα όσα ακούγονται στην τ/κ κοινότητα ότι «οι Ε/κ θα μας καθαρίσουν, θα μας λιώσουν, θα μας αφομοιώσουν ή τι θα μας κάνουν», ο Ιντσιρλί γράφει: «Ξεπεράστε το! Άλλωστε δεν τελειώνουμε; Τουλάχιστον τελειώνοντας να μην περνάμε αυτή την αγωνία!».

ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τραγική κατάληξη: Εντοπίστηκε νεκρή η 59χρονη που έψαχναν στη Λεμεσό - Την βρήκαν στην πολυκατοικία όπου διέμενε

• Σοβαρός τραυματισμός 84χρονου μοτοσικλετιστή μετά από τροχαίο - Ο οδηγός εγκατέλειψε την σκηνή

• Θρήνος: Πέθανε γνωστός Έλληνας Youtuber από ανακοπή - Ήταν μόλις 35 χρονών

• Χριστίνα Παυλίδου: Η υπόσχεση που έδωσε στην κόρη της Μαρία και η αναφορά στην Άλκηστη

• Κόκκινος συναγερμός για τα θανατηφόρα: Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι ειδικοί - «Με ενοχλεί να θάβουμε νέα παιδιά»

• Αερόσακοι Takata: Πώς απαντούν οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων για τις χρεώσεις στον έλεγχο;



ΠτΔ στο Economist: Φάρος ελπίδας για την περιοχή η επανένωση Κύπρου

ΠτΔ στο Economist: Φάρος ελπίδας για την περιοχή η επανένωση Κύπρου

Μια ανεξάρτητη και επανενωμένη Κύπρος είναι καίριας σημασίας για την περιοχή μας, την Ευρώπη και τον κόσμο, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στο 20ό ετήσιο συνέδριο του περιοδικού Economist, οι εργασίες του οποίου άρχισαν την Πέμπτη στη Λευκωσία, σημειώνοντας παράλληλα ότι η επανένωση της Κύπρου μπορεί να αποτελέσει φάρο ελπίδας και για την περιοχή

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top