Κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων για το Ισλαμικό Κράτος

Κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων για το Ισλαμικό Κράτος

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν αποκομίζουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια ετησίως από την παράνομη εξόρυξη του ορυκτού ταλκ, μεγάλο μέρος του οποίου καταλήγει στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, ανέφερε σήμερα η οργάνωση Global Witness.

Περίπου 500.000 τόνοι ταλκ, που χρησιμοποιείται σε προϊόντα από βαφή έως παιδική πούδρα, εξήχθησαν από το Αφγανιστάν από τις αρχές του χρόνου έως τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία του αφγανικού Yπουργείου, αρμόδιου για τη βιομηχανία εξόρυξης, που επικαλείται στην έκθεση της η οργάνωση. Σχεδόν όλη η ποσότητα αυτή πήγε στο Πακιστάν, από όπου μεγάλο μέρος της επανεξήχθη.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεδριάζουν απόψε στις Βρυξέλλες, προσπαθώντας να βρουν κοινό βηματισμό ως προς το αν θα χρησιμοποιήσουν τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για τη χρηματοδότηση δανείου ύψους 210 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία, σε μια διαπραγμάτευση που δοκιμάζει τη συνοχή και την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE