ΣΚΟΠΙΑΝΟ: Για erga omnes και αλλαγή Συντάγματος μίλησε ο Τσίπρας

ΣΚΟΠΙΑΝΟ: Για erga omnes και αλλαγή Συντάγματος μίλησε ο Τσίπρας

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην προχωρήσει σε ειδικότερες συζητήσεις για το όνομα της ΠΓΔΜ, εφόσον δεν έχουν πρώτα εκπληρωθεί δύο απαραίτητες προϋποθέσεις, το erga omnes και η αλλαγή του Συντάγματος της γείτονος, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους αρχηγούς των κομμάτων μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να τους ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Σκοπιανό, και κατά τις επαφές αυτές έβαλε φρένο στην ονοματολογία που ξεκίνησε χθες με τη διαρροή από πλευράς των Σκοπίων της πρότασης Ζάεφ για "Μακεδονία του Ίλιντεν".

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μαξίμου ο πρωθυπουργός επανέλαβε την πάγια θέση της κυβέρνησης για αναζήτηση μιας βιώσιμης συμφωνίας, στην εθνική γραμμή της σύνθετης ονομασίας με ισχύ για όλες τις χρήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε την απαραίτητη προϋπόθεση για Συνταγματική Αναθεώρηση στη γείτονα, η οποία θα εξαλείψει κάθε μορφή αλυτρωτισμού, αλλά και την ανάγκη υλοποίησης της Συνταγματικής Αναθεώρησης ως βασική προϋπόθεση για ένταξη σε διεθνείς οργανισμούς.

news247.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κράτος Μαφία»: Το πόρισμα, οι πιέσεις στη Νομική Υπηρεσία και η ώρα των αποφάσεων

«Κράτος Μαφία»: Το πόρισμα, οι πιέσεις στη Νομική Υπηρεσία και η ώρα των αποφάσεων

Η εβδομάδα που πέρασε, ίσως αποδειχθεί η πιο καθοριστική από την ημέρα που κυκλοφόρησε το βιβλίο «Κράτος Μαφία», του Μακάριου Δρουσιώτη και αυτό επειδή για πρώτη φορά, η υπόθεση μεταφέρεται ολοκληρωμένα από το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης στο επίπεδο των θεσμικών αποφάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE