Στην Αρμενία για επίσημη επίσκεψη ο Συλλούρης

Στην Αρμενία για επίσημη επίσκεψη ο Συλλούρης

Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης αναχωρεί το βράδυ της Κυριακής (20/5) για την Αρμενία, όπου θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσημη επίσκεψη, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της Εθνικής Συνέλευσης της Δημοκρατίας της Αρμενίας, Ara Babloyan.

Στην αντιπροσωπεία που συνοδεύει τον κ. Συλλούρη συμμετέχουν οι Βουλευτές Νίκος Τορναρίτης, Γεώργιος Τ. Γεωργίου, Χρίστος Ορφανίδης και Γιώργος Περδίκης, καθώς και τον Αντιπρόσωπο της Θρησκευτικής Ομάδας των Αρμενίων στη Βουλή, Βαρτκές Μαχτεσιάν.

Ο Πρόεδρος και η αντιπροσωπεία της Βουλής θα έχουν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνέλευσης της Αρμενίας, τον Πρόεδρο της χώρας Armen Sarkissian και τον Πρωθυπουργό Nikol Pashinyan.

Συναντήσεις θα έχουν επίσης με τον Υπουργό Εξωτερικών Zohrab Mnatsakanian, καθώς και με τον Καθόλικο Πάντων των Αρμενίων, Πατριάρχη Garekin II.

Πέραν των συναντήσεων, ο Πρόεδρος της Βουλής θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Εθνικής Συνέλευσης της Αρμενίας και θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο της Αρμενικής Γενοκτονίας.

Ο Πρόεδρος του Αρμενικού Κοινοβουλίου θα παραθέσει, εξάλλου, επίσημο δείπνο προς τιμή του Κύπριου ομολόγου του, ενώ ο Συμπρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Συνεργασίας μεταξύ της Εθνικής Συνέλευσης της Αρμενίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων και Αντιπρόεδρος της Εθνικής Συνέλευσης της Αρμενίας Eduard Sharmazanov θα παραθέσει γεύμα προς τιμή της αποστολής. Η αποστολή θα επισκεφθεί επίσης χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Συλλούρης και η συνοδεία του επιστρέφουν στην Κύπρο το πρωί της Πέμπτης (24/5).

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερή Νέας Υόρκης: Η Λευκωσία προετοιμάζεται- Ο Τατάρ προκαλεί - Η «μέση λύση» των ΗΕ

Πενταμερή Νέας Υόρκης: Η Λευκωσία προετοιμάζεται- Ο Τατάρ προκαλεί - Η «μέση λύση» των ΗΕ

Στις 16-17 Ιουλίου, το κυπριακό θα βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο των εξελίξεων, στην έδρα των ΗΕ, όπου θα πραγματοποιηθεί η άτυπη πενταμερής συνάντηση, με την εμπλοκή των εγγυητριών δυνάμεων και της ΕΕ ο ρόλος της οποίας δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, παρά τον διορισμό του Ειδικού Απεσταλμένου της ΕΕ για το κυπριακό. Ο Γιοχάνες Χαν ωστόσο, δεν αναμένεται να βρίσκεται στον χώρο της διάσκεψης, στις 17 Ιουλίου, λόγω άρνησης της τουρκοκυπριακής πλευράς.