ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ο ένας έκανε την 'μπάζα' του με απομιμήσεις ο άλλος με παράνομα από τα κατεχόμενα

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ο ένας έκανε την 'μπάζα' του με απομιμήσεις ο άλλος με παράνομα από τα κατεχόμενα

Συνολικά 120 τεμάχια τσιγάρα και δύο κιλά καπνό για στριφτό τσιγάρο για τα οποία δεν καταβλήθηκαν δασμοί και φόροι εντοπίστηκαν το μεσημέρι της 13ης Μαΐου 2018, κατά το συνήθη έλεγχο των διερχομένων οχημάτων στο Σημείο Διέλευσης Αγίου Δομετίου.
 

Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων εντόπισαν επιμελώς κρυμμένα σε όχημα ιδιοκτησίας Ρουμάνου υπηκόου, 120 τεμάχια τσιγάρα και δύο κιλά καπνό για στριφτό τσιγάρο.
 
Το εν λόγω πρόσωπο συνελήφθη για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράνομης κατοχής αφορολογήτων τσιγάρων και της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων, ενώ η ποσότητα των καπνικών προϊόντων που ανευρέθηκε, η φορολογική επιβάρυνση της οποίας ανέρχεται στα € 440, κατασχέθηκε από το Τμήμα Τελωνείων.
 
Στη συνέχεια, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων αποδέχθηκε πρόταση για εξώδικη διευθέτηση των αδικημάτων που διαπράχθηκαν με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 700.
 
Με την καταβολή του πιο πάνω ποσού, το εν λόγω  πρόσωπο αφέθηκε ελεύθερο.
 
Επίσης, το απόγευμα της 14ης Μαΐου 2018, Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων και μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λευκωσίας, μετά από έρευνα σε αποθήκη σε χωριό της Επαρχίας Λευκωσίας, εντόπισαν και κατάσχεσαν 553 ζεύγη αθλητικών παπουτσιών απομιμήσεις που φέρουν γνωστές εμπορικές επωνυμίες 5.500 χιλιάδες ευρώ, ήταν ωστόσο απομιμήσεις.
 
Τα πιο πάνω προϊόντα, όντας απομιμήσεις, παραβιάζουν δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας.
 
Στη συνέχεια τα εν λόγω είδη εγκαταλείφθηκαν από τον ιδιοκτήτη τους στο Τμήμα Τελωνείων, το οποίο διερευνά τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Videogate: «Δεν προκύπτει ότι το βίντεο αποτελεί υβριδική επίθεση κατά ΚΔ» - Όσα λέει ο δικηγόρος της Black Cube

Videogate: «Δεν προκύπτει ότι το βίντεο αποτελεί υβριδική επίθεση κατά ΚΔ» - Όσα λέει ο δικηγόρος της Black Cube

Δεν προκύπτει ότι το βίντεο της γνωστής υπόθεσης «Video Gate» αποτελεί υβριδική επίθεση κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο δικηγόρος της εταιρείας Black Cube, Αντώνης Δημητρίου. Όπως σημείωσε, η εταιρεία είχε θέσει εξ αρχής ως προϋπόθεση για να συνδράμει στις έρευνες, να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα του φυσικού ή νομικού προσώπου που την είχε εργοδοτήσει για την παραγωγή του βίντεο.

BEST OF TOTHEMAONLINE