Τηλεφωνική συνομιλία Μακρόν - Τραμπ για την κατάσταση στη Μ. Ανατολή

Τηλεφωνική συνομιλία Μακρόν - Τραμπ για την κατάσταση στη Μ. Ανατολή

Την έντονη ανησυχία του για την σταθερότητα στη Μέση Ανατολή εξέφρασε στον αμερικανό ομόλογο του, Ντόναλντ Τραμπ, ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ελιζέ.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το Σάββατο (13/05) οι δύο ηγέτες, ο Μακρόν συζήτησε με τον Τραμπ ζητήματα εμπορίου και την κατάσταση στην Μέση Ανατολή.

Έπειτα από την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου για αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η Γαλλία και οι ευρωπαίοι εταίροι της διεθνούς συμφωνίας ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν να την τηρούν. Από την πλευρά της η Τεχεράνη διαβεβαίωσε ότι η χώρα θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της αν οι ευρωπαϊκές εταιρίες συνεχίσουν το εμπόριο με το Ιράν.

Οι ΗΠΑ έχουν απειλήσει ότι θα τιμωρήσουν όλες τις εταιρείες που θα διεξάγουν εμπόριο με το Ιράν, ανάμεσά τους και ξένες εταιρείες. Οι Ευρωπαίοι έχουν αντιδράσει ενάντια σε αυτές τις αμερικανικές απειλές για επιβολή κυρώσεων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τραγωδία στην άσφαλτο: Υπέκυψε ο 19χρονος Χρίστος Χριστάκης, τραυματίας του τροχαίου στο Μακένζι

Τραγωδία στην άσφαλτο: Υπέκυψε ο 19χρονος Χρίστος Χριστάκης, τραυματίας του τροχαίου στο Μακένζι

Υπέκυψε στο μοιραίο ο νεαρός Χρήστος Χρηστάκη, 19 ετών από την Αραδίππου, ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο American Medical Center στη Λευκωσία ύστερα από κρίσιμο τραυματισμό του το βράδυ της Δευτέρας, 18 Αυγούστου.

BEST OF TOTHEMAONLINE