Συντονισμός Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ - Στην Κύπρο Τσίπρας-Νετανιάχου

Συντονισμός Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ - Στην Κύπρο Τσίπρας-Νετανιάχου

Τριμερής συνάντηση κορυφής Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ πραγματοποιείται την Τρίτη (8/5) το πρωί στη Λευκωσία, με τη συμμετοχή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και του Πρωθυπουργού του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου.

Με την άφιξη του κ. Νετανιάχου στο Προεδρικό Μέγαρο, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή υποδοχής και στη συνέχεια θα γίνει διμερής συνάντηση μεταξύ των αντιπροσωπειών Κύπρου και Ισραήλ και η υπογραφή διμερών συμφωνιών και μνημονίων συναντίληψης μεταξύ των δύο χωρών.
 
Την άφιξη του κ. Τσίπρα θα ακολουθήσει η επίσημη τελετή υποδοχής και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, καθώς και διμερής συνάντηση μεταξύ των αντιπροσωπειών Κύπρου και Ελλάδας.
 
Θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση μεταξύ των Πρωθυπουργών Ελλάδας και Ισραήλ.
 
Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση μεταξύ των τριών ηγετών και θα ακολουθήσουν τριμερείς διαβουλεύσεις μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ, η υπογραφή τριμερών συμφωνιών και μνημονίων συναντίληψης, και δηλώσεις στα ΜΜΕ.
 
Επίσης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραθέσει γεύμα εργασίας προς τιμή του κ. Νετανιάχου και του κ. Τσίπρα, καθώς και των αντιπροσωπειών Ισραήλ και Ελλάδας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό Ανάλυση: Από τη Γενεύη το 2021, στην Γενεύη, σήμερα - Οι επιδιώξεις και οι «νέες ιδέες»

Κυπριακό Ανάλυση: Από τη Γενεύη το 2021, στην Γενεύη, σήμερα - Οι επιδιώξεις και οι «νέες ιδέες»

Ήταν Απρίλιος του 2021 όταν ο ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες συγκάλεσε για πρώτη φορά μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά, άτυπη διάσκεψη για το κυπριακό. Συγκεκριμένα, στις 27 και 29 Απριλίου, έγινε ένα κρίσιμο βήμα στην προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, με τη συμμετοχή των δύο πλευρών, ε/κ και τ/κ, της Ελλάδας και της Τουρκίας, με έναν και μοναδικό στόχο: Να εξεταστεί η δυνατότητα εύρεσης κοινού εδάφους, για τη συνέχιση του διαλόγου.