ΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΕΜΕΣΟΥ: Στο Ισραήλ ο αστυνομικός – «Σε περιμένουμε πίσω…» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΕΜΕΣΟΥ: Στο Ισραήλ ο αστυνομικός – «Σε περιμένουμε πίσω…» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Στο Ισραήλ μεταφέρθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής (6/5) ο 37χρονος αστυνομικός Γιώργος Γεωργίου.

Μετά από πυρετώδεις διευθετήσεις και άφιξη ειδικών από τη γείτονα χώρα, ο αστυνομικός, εναντίον του οποίου έγινε απόπειρα φόνου, μεταφέρθηκε σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο του Ισραήλ.

Του θέματος επιλήφθηκε η ίδια η Γενική Διευθύντρια του υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, η οποία ήταν από την πρώτη στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου νοσηλευόταν ο Γεωργίου.

Τον 37χρονο συνοδεύουν στο Ισραήλ οι ευχές και η αγωνία των μελών της Αστυνομίας.

Στο μεταξύ, άφαντοι παραμένουν οι Μούζος και Καλογερίδης, οι οποίοι καταζητούνται για τη φονική επίθεση που έγινε το βράδυ του Σαββάτου (5/5) στον Ύψωνα, ενώ οι έρευνες για εντοπισμό του επεκτείνονται μέχρι και την Πάφο.

Ο Μούζος φέρεται να είναι το άτομο που άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών.

Υπό σύλληψη τελούν μια 33χρονη από τη Σλοβακία, η οποία φέρεται να ενοικίασε το αυτοκίνητο για λογαριασμό των δραστών, ένας 35χρονος Βούλγαρος, ενώ ο 31χρονος Ευθύβουλος Γεώργη παραμένει φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό Ανάλυση: Από τη Γενεύη το 2021, στην Γενεύη, σήμερα - Οι επιδιώξεις και οι «νέες ιδέες»

Κυπριακό Ανάλυση: Από τη Γενεύη το 2021, στην Γενεύη, σήμερα - Οι επιδιώξεις και οι «νέες ιδέες»

Ήταν Απρίλιος του 2021 όταν ο ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες συγκάλεσε για πρώτη φορά μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά, άτυπη διάσκεψη για το κυπριακό. Συγκεκριμένα, στις 27 και 29 Απριλίου, έγινε ένα κρίσιμο βήμα στην προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, με τη συμμετοχή των δύο πλευρών, ε/κ και τ/κ, της Ελλάδας και της Τουρκίας, με έναν και μοναδικό στόχο: Να εξεταστεί η δυνατότητα εύρεσης κοινού εδάφους, για τη συνέχιση του διαλόγου.