ΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΕΜΕΣΟΥ: Καταζητείται και ο Ηλίας Μούζος - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΕΜΕΣΟΥ: Καταζητείται και ο Ηλίας Μούζος - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Μετά τις τρεις συλλήψεις και τις συνεχιζόμενες έρευνες για τον καταζητούμενο Χαράλαμπο Καλογερίδη, η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση και για δεύτερο καταζητούμενο επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα.

Η Αστυνομία καταζητεί τον ΗΛΙΑ ΜΟΥΖΟ, 38 ετών, εναντίον του οποίου εκκρεμεί δικαστικό ένταλμα σύλληψης, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας για φόνο, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, απόπειρας φόνου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών και ρίψης πυροβολισμών σε κατοικημένη περιοχή, που διαπράχθηκε στις 5 Μαΐου 2018, στη Λεμεσό.

Στο μεταξύ, υπό κράτηση παραμένει 33χρονη, 35χρονος, ενώ ο 31χρονος Ευθύβουλος Γεώργη (Βουλής) νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Η Κύπρος ως κράτος μέλος της ΕΕ από το 2004, νομικά, υποχρεούται να ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη πλήρες μέλος της Σένγκεν-δηλαδή δεν έχει ενταχθεί στη λειτουργική εφαρμογή του καθεστώτος  χωρίς εσωτερικά σύνορα. Η Κυπριακή Δημοκρατία, βρίσκεται από το 2023 σε φάση αξιολόγησης ( Schengen evaluation process), κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την πλήρη ένταξη. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι έτοιμη ως προς τα τεχνικά ζητήματα, μέχρι το τέλος του 2025. Εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι το 2026, η Κύπρος θα ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν.