ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοκλήρωση τραπεζικής ένωσης προκρίνει η Κύπρος

Ολοκλήρωση τραπεζικής ένωσης προκρίνει η Κύπρος

Η Κύπρος προκρίνει ολοκλήρωση τραπεζικής ένωσης και ένωσης κεφαλαιαγορών, δηλώνει ο ΥΠΟΙΚ στο ΚΥΠΕ.

Η ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και της ένωσης κεφαλαιαγορών της ΕΕ αποτέλεσαν τα δύο κυρίαρχα ζητήματα της ατζέντας των 28 Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, που συνεδριάζουν στη Σόφια της Βουλγαρίας, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος μιλώντας στο ΚΥΠΕ, στο περιθώριο των συνεδριάσεων, τόνισε την ανάγκη προώθησης και των δύο αυτών κατευθύνσεων.

Αναλυτικά ο Υπουργός Οικονομικών, επεσήμανε στο ΚΥΠΕ ότι "η ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης συνεπάγεται πιέσεις, δυσκολίες, είναι απαιτητική ειδικά για ένα κράτος όπως η Κύπρος του οποίου το τραπεζικό σύστημα είναι ακόμη βεβαρημένο από τα λάθη και τις παραλείψεις του παρελθόντος, όμως", διευκρίνισε, "θεωρούμε πως με την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και για την Κύπρο θα δημιουργηθεί ένα περιβάλλον σταθερότητας εμπιστοσύνης και είναι ακριβώς για αυτό το λόγο που εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση και είμαστε απόλυτα ευθυγραμμισμένοι με την κοινή προσπάθεια της ολοκλήρωσης της ευρωπαϊκής τραπεζικής ένωσης".

Ο Κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι "και με ανάλογο τρόπο θεωρούμε εξίσου σημαντική την ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής ένωσης κεφαλαιαγορών", ξεκαθαρίζοντας ότι "πρέπει πράγματι να δώσουμε εναλλακτικές επιλογές χρηματοδότησης στις επιχειρήσεις της Ευρώπης".

"Πρέπει να δώσουμε επιλογές στους επενδυτές στον ευρωπαϊκό χώρο και για αυτό θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει επιτάχυνση και σε αυτό το μέτωπο, δηλαδή της ολοκλήρωσης του πλαισίου της ένωσης κεφαλαιαγορών και με ρυθμίσεις που να είναι αποτελεσματικές, αποδοτικές και ως Κράτος Μέλος είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε και να έχουμε συμμετοχή σε αυτή την προσπάθεια".

Κληθείς να προσδιορίσει το χρονοδιάγραμμα των αποφάσεων, ο Υπουργός απάντησε ότι "πρέπει να έχουμε ένα πλαίσιο αποφάσεων τουλάχιστον τον επόμενο Ιούνιο, που θα καθοδηγήσουν και τα επόμενα μας βήματα".

Τέλος, κληθείς να τοποθετηθεί σε σχέση με τη συζήτηση περί μείωσης των πιθανών τραπεζικών ρίσκων πριν από την αμοιβαιοποίηση της όποιας αλληλεγγύης στο επίπεδο της μελλοντικής τραπεζικής ένωσης, ο Υπουργός διευκρίνισε ότι "για κάποια κράτη, όπως είναι και η Κύπρος, η ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης είναι απαιτητική, έχει δυσκολίες, δημιουργεί πιέσεις, τις οποίες πρέπει να διαχειριστούμε όσο πιο αποτελεσματικά, ξέροντας πως στο τέλος του δρόμου θα έχουμε ένα περιβάλλον που να δημιουργεί εμπιστοσύνη σταθερότητα και ένα πραγματικό ισχυροποιημένο τραπεζικό σύστημα".

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Οικονομικών στο περιθώριο των συνεδριάσεων πραγματοποίησε διμερή συνάντηση εργασίας με τον Γάλλο ομόλογό του Μπρούνο Λεμέρ, με τον οποίον και προέβη σε ανασκόπηση των παραπάνω ζητημάτων.

Από ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Βροχές, καταιγίδα και...χαλάζι στο «μενού» - Πού αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία - Δείτε αναλυτικά

• Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο»: Οδηγούσε και χωρίς άδεια οδηγού  - Συνελήφθη 34χρονος

• Τα ποσά και η χρηματοδότηση από Ε.Ε για ασυνόδευτα παιδιά – Η δέσμευση της Κύπρου μέσα από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης

• Αντίστροφη μέτρηση για το e-kalathi: Πότε θα λειτουργήσει σε δοκιμαστική μορφή

• Πήγε να ταξιδέψει με πλαστή ταυτότητα, έσπρωξε Αστυνομικό και προσπάθησε να διαφύγει - Χειροπέδες σε 37χρονη

• Σοφία Βεργκάρα: Δίχνει πώς λικνίζονται οι Λατινοαμερικάνοι για το Thanksgiving - Βίντεο



Αίολη η αισιοδοξία για τη «διπλωματία του καφέ» -«Ναρκοθετεί» τα «ήρεμα νερά» η Άγκυρα

Αίολη η αισιοδοξία για τη «διπλωματία του καφέ» -«Ναρκοθετεί» τα «ήρεμα νερά» η Άγκυρα

Ενώ η Λευκωσία αναμένει στο ακουστικό για τα επόμενα βήματα στο κυπριακό και για τη σύγκληση της πενταμερούς συνάντησης, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, καταρρίπτει όλα όσα προσπαθεί η Αθήνα να παρουσιάσει το τελευταίο διάστημα μέσω του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη περί ήρεμων νερών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες περνούν μέσα από το κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top