Ξεκινά η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους εγκλωβισμένους

Ξεκινά η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους εγκλωβισμένους

Ξεκινά την επόμενη εβδομάδα η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους εγκλωβισμένους στα κατεχόμενα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για το πού βρίσκεται το θέμα αυτό μετά και την πρόσφατη απόφαση του "υπουργικού συμβουλίου" στα κατεχόμενα να ακυρώσει την απόφαση για επιβολή "δασμών" στη βοήθεια που αποστέλλεται από τις Αρχές της Δημοκρατίας προς τους εγκλωβισμένους, ο κ. Φωτίου ανέφερε πως "έχουμε ενημερωθεί από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ ότι το κατοχικό καθεστώς θα επιτρέψει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους εγκλωβισμένους μας στην Καρπασία και τα Μαρωνίτικα χωριά".

Πρόσθεσε πως "οι υπηρεσίες του κράτους είναι έτοιμες, και την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η αποστολή βοήθειας στους εγκλωβισμένους μας".

Η απόφαση για την επιβολή των "δασμών" είχε ληφθεί από το κατοχικό καθεστώς το περασμένο φθινόπωρο, προκαλώντας την αντίδραση της κυπριακής Κυβέρνησης που είχε τονίσει πως δεν τίθεται θέμα καταβολής τέτοιων "δασμών".

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για το «ΔΗΣΑΚΕΛ» - Οι απαντήσεις από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ - Η δυσφορία ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ για τον ανασχηματισμό και τους ημικρατικούς

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για το «ΔΗΣΑΚΕΛ» - Οι απαντήσεις από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ - Η δυσφορία ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ για τον ανασχηματισμό και τους ημικρατικούς

Δεν λέει να κοπάσει η πολιτική φωτιά που άναψε η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, στο «ΔΗΣΑΚΕΛ». Η επίμαχη αναφορά, η οποία έγινε στον απόηχο της έντονης κριτικής για τους διορισμούς στα διοικητικά συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών, αντί να λειτουργήσει ως παρένθεση στην πολιτική συζήτηση, εξελίσσεται, σε νέο μέτωπο αντιπαράθεσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE