ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Μπηχτές Ειρήνης και διαξιφισμοί – «Ξαφνικά θυμήθηκαν το ΑΚΕΛ» - VIDEO

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Μπηχτές Ειρήνης και διαξιφισμοί – «Ξαφνικά θυμήθηκαν το ΑΚΕΛ» - VIDEO

Σε τρικούβερτο καυγά εξελίχθηκε συζήτηση μεταξύ εκπροσώπων κομμάτων το μεσημέρι της Πέμπτης (26/4).

Συγκεκριμένα, η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου εξεμάνη για ευθύνες που ρίχνει η παρούσα κυβέρνηση στο κόμμα της Αριστεράς.

«Ανέλαβαν το 2013 και έκαναν πανηγυρικές εξαγγελίες και ξαφνικά θυμήθηκαν να τα διαγράψουν όλα και να πουν ότι φταίει το ΑΚΕΛ», δήλωσε.

Προχωρώντας, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αξιολόγησε τη διοίκηση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, αλλά άφησε την ευθύνη στον Χάρη Γεωργιάδη για τα άτομα που την απαρτίζουν.

«Απαιτώ διαφάνεια», τόνισε, απαιτώντας στοιχεία για το ποιοι διαχειρίστηκαν διαγραφές δανείων και αναδιαρθρώσεις για φίλους της κυβέρνησης.

Υπενθύμισε την αναδιάρθρωση για σύζυγο αξιωματούχου της κυβέρνησης, που έγινε γνωστή μέσω του Γενικού Ελεγκτή, αλλά «μετά του έκλεισαν την πρόσβαση», όπως υποστήριξε.

Ερωτηθείσα αν απαιτεί «μονομερή» διαφάνεια, για στελέχη συγκεκριμένων κομμάτων, η κ. Χαραλαμπίδου είπε επί λέξει «ζητώ έρευνα για όλα», για όποιους και να έχουν τύχει «χαριστικής αναδιάρθρωσης δανείων».

https://www.youtube.com/watch?v=9zICjyuhaW8&feature=youtu.be

«Καταγγέλλουμε τους πάντες και κανέναν», απάντησε ο υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού του ΔΗΣΥ, Χαράλαμπος Σταυρίδης, ενώ η κ. βουλευτής του ΑΚΕΛ υποστήριξε ότι «οι πρόεδροι της Επιτροπής Οικονομικών ήταν δικοί σας και αποτάθηκαν στην Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων», υπονοώντας φυσικά ότι ήθελαν να αποκρύψουν χαριστικές αναδιαρθρώσεις.

«Ο καταγγέλλων να πάει στις αρμόδιες αρχές και να πει ό,τι έχει να πει», κατέληξε με τη σειρά του ο κ. Σταυρίδης.

https://www.youtube.com/watch?v=W6KhpWoqR0w

Αλέκος Μιχαηλίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Η Κύπρος ως κράτος μέλος της ΕΕ από το 2004, νομικά, υποχρεούται να ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη πλήρες μέλος της Σένγκεν-δηλαδή δεν έχει ενταχθεί στη λειτουργική εφαρμογή του καθεστώτος  χωρίς εσωτερικά σύνορα. Η Κυπριακή Δημοκρατία, βρίσκεται από το 2023 σε φάση αξιολόγησης ( Schengen evaluation process), κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την πλήρη ένταξη. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι έτοιμη ως προς τα τεχνικά ζητήματα, μέχρι το τέλος του 2025. Εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι το 2026, η Κύπρος θα ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν.