Κυπριακό, Συρία και Brexit στη συνάντηση Αναστασιάδη-Μέι

Κυπριακό, Συρία και Brexit στη συνάντηση Αναστασιάδη-Μέι

Οι νεότερες εξελίξεις και οι προοπτικές στο Κυπριακό, η κατάσταση στη Συρία, το Brexit και διμερή θέματα θα συζητηθούν κατά τη συνάντηση που θα έχει το απόγευμα της Τρίτης (17/4) στο Λονδίνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με την Βρετανίδα Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Εξάλλου, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης θα προεδρεύσει σήμερα συνάντησης της Υπουργικής Ομάδας Δράσης της Κοινοπολιτείας.

Ο κ. Χριστοδουλίδης βρίσκεται στο Λονδίνο μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την ευκαιρία της διετήσιας Συνόδου των Επικεφαλής Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας. Νωρίτερα ο κ. Χριστοδουλίδης είχε σύντομη συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα της Κοινοπολιτείας Πατρίσια Σκότλαντ.

Στις 16:15 τοπική ώρα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα γίνει δεκτός στην Ντάουνινγκ Στριτ από την Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι. Στην ατζέντα της συνάντησης βρίσκονται οι νεότερες εξελίξεις και οι προοπτικές στο Κυπριακό, η κατάσταση στη Συρία, το Brexit και διμερή θέματα.

Μετά από το πέρας της συνάντησης στην Ντάουνινγκ Στριτ ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τα μέλη της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Κύπρο.

Το βράδυ θα παρευρεθεί σε κοινή εκδήλωση της κυπριακής και εβραϊκής παροικίας της Βρετανίας, που συνδιοργανώνουν η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Η.Β. και το Συμβούλιο των Αντιπροσώπων των Βρετανών Εβραίων.

Πέρα από το πυκνό πρόγραμμα της συνόδου της Κοινοπολιτείας που ολοκληρώνεται την Παρασκευή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει επαφές μεταξύ άλλων με επενδυτές, με τον Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού και διμερείς συναντήσεις με άλλους ηγέτες χωρών-μελών της Κοινοπολιτείας.

Παρομοίως, ο Υπουργός Εξωτερικών θα δει τον Υπουργό Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις, τον Υπουργό Ευρώπης σερ Άλαν Ντάνκαν και τις ομολόγους του από την Κένυα και τη Σιγκαπούρη.

Το βράδυ της Παρασκευής αμφότεροι θα ολοκληρώσουν την επίσκεψή τους στο Λονδίνο παρακαθήμενοι σε δείπνο που διοργανώνει η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Δένεια, Άγκυρα και ΟΗΕ: Ο Ερχιουρμάν δείχνει τις προτεραιότητές του

Κυπριακό: Δένεια, Άγκυρα και ΟΗΕ: Ο Ερχιουρμάν δείχνει τις προτεραιότητές του

Το πρόσφατο επεισόδιο στη Δένεια με τον κατοχικό στρατό, ήρθε να υπενθυμίσει, με τον πιο ωμό τρόπο, πως η τουρκική κατοχή παραμένει ενεργή και προκλητική. Όσοι έσπευσαν να υποδεχθούν την λεγόμενη «εκλογή» του Τουφάν Ερχιουρμάν ως μια «ευκαιρία για επανεκκίνηση» στο Κυπριακό, βλέπουν πλέον την πραγματικότητα να τους διαψεύδει. Ο νέος κατοχικός ηγέτης, δείχνει από νωρίς ποιες είναι οι προτεραιότητές του- και αυτές βρίσκονται αναμφίβολα στην Άγκυρα.