Βρετανία: 'Εξαιρετικά επιτυχημένη η επίθεση στη Συρία'

Βρετανία: 'Εξαιρετικά επιτυχημένη η επίθεση στη Συρία'

«Εξαιρετικά επιτυχημένη» χαρακτήρισε ο Υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Γκάβιν Γουίλιαμσον τη στρατιωτική επιχείρηση που διεξήχθη κατά εγκαταστάσεων του συριακού καθεστώτος.
 

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, εκτίμησε ότι τα πλήγματα θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο προς την κατεύθυνση τερματισμού χρήσης χημικών όπλων από τον Μπασάρ αλ Άσαντ στο μέλλον.
 
Ερωτηθείς αν επίκεινται άλλα χτυπήματα από τη δυτική συμμαχία στη Συρία, ο κ. Γουίλιαμσον επανέλαβε ότι με τα πυραυλικά πλήγματα υποβαθμίστηκε η ικανότητα χρήσης χημικών όπλων στη Συρία και ότι εστάλη ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς το συριακό καθεστώς.
 
«Τώρα είναι στα χέρια τους, είναι επιλογή του συριακού καθεστώτος. Θεωρούν ότι είναι αποδεκτό να χρησιμοποιούν χημικά όπλα; Υπάρχει μια συνέπεια», συμπλήρωσε ο κ. Γουίλιαμσον, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εφόσον υπάρξει νέο περιστατικό χρήσης χημικών όπλων στη Συρία, τότε θα υπάρξει νέα απάντηση.
 
Ο Υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε αναγκαία την ταχύτητα με την οποία ενήργησαν οι δυτικοί σύμμαχοι και είπε ότι σωστά η Πρωθυπουργός Μέι ανέλαβε ηγετικό ρόλο χωρίς να συμβουλευτεί το κοινοβούλιο. Προανήγγειλε εμφάνιση της Τερέζα Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων τη Δευτέρα ώστε να εξηγήσει το σκεπτικό της απόφασής της.
 
Από την άλλη πλευρά ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν χαρακτήρισε την επίθεση στη Συρία «νομικά αμφισβητούμενη». Επανέλαβε τη θέση του ότι «οι βόμβες δε θα σώσουν ζωές ούτε θα φέρουν την ειρήνη», προειδοποιώντας ότι απειλείται κλιμάκωση της έντασης. «Η Τερέζα Μέι θα έπρεπε να είχε επιδιώξει κυβερνητική έγκριση, όχι να άγεται από τον Ντόναλντ Τραμπ», συμπλήρωσε ο κ. Κόρμπιν.
 
Η Νίκολα Στέρτζιον του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας SNP σχολίασε μέσω Twitter ότι παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα αν η επίθεση θα σταματήσει το καθεστώς Άσαντ από νέες χημικές επιθέσεις και κατά πόσο συμβάλλει στη μακροπρόθεσμη ειρήνη.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο μείωσης συντάξεων στο πλαίσιο της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ την Τρίτη ο Υπουργός Εργασίας Μαρίνος Μουσιούττας, σημειώνοντας ότι, αντίθετα, όλοι οι συνταξιούχοι θα έχουν κάποια αύξηση, μικρότερη ή μεγαλύτερη. Ανέφερε παράλληλα ότι στόχος παραμένει η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή κατά την πρώτη συνεδρία της Ολομέλειας, μετά τη θερινή διακοπή, που αναμένεται στις 20 Σεπτεμβρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE