Αντίποινα Κίνας σε ΗΠΑ - Δασμοί σε 128 προϊόντα

Αντίποινα Κίνας σε ΗΠΑ - Δασμοί σε 128 προϊόντα

Η Κίνα ανακοίνωσε την επιβολή επιπρόσθετων εισαγωγικών δασμών ύψους έως και 25% σε 128 προϊόντα που εισάγονται στη χώρα από τις ΗΠΑ, όπως κατεψυγμένο χοιρινό κρέας, κρασί, φρούτα, ξηρούς καρπούς διαφόρων ειδών.

Η επιβολή εμπίπτει σε αντίποινα για τους δασμούς 25% στον εισαγόμενο χάλυβα και 10% στο εισαγόμενο αλουμίνιο, με ένα δελτίο Τύπου του κινεζικού υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με το κρατικό κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, οι δασμοί αυτοί συνδυαστικά θα έχουν κόστος ύψους τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων για αμερικανικές εταιρείες.

Ο κατάλογος των προϊόντων στα οποία επιβάλλονται οι νέοι δασμοί -το μέτρο τίθεται σε εφαρμογή σήμερα- αντιστοιχεί σε εκείνον που είχε δημοσιοποιήσει το Πεκίνο την 23η Μαρτίου.

Η κινεζική κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει από τον περασμένο μήνα ότι θα επέβαλε τους δασμούς αυτούς σε αντίποινα για την κίνηση της Ουάσινγκτον, εγείροντας φόβους περί ξεσπάσματος εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στο τραπέζι οι 19 προτάσεις Χριστοδουλίδη – Τι αναμένει η Λευκωσία από Έρχιουρμαν

Κυπριακό: Στο τραπέζι οι 19 προτάσεις Χριστοδουλίδη – Τι αναμένει η Λευκωσία από Έρχιουρμαν

Στις εξελίξεις στο Κυπριακό, στη συνάντηση του Προέδρου με το Δημοτικό Συμβούλιο Μόρφου, στη συνεδρίαση του Προέδρου της Δημοκρατίας με νέους υπό τη μορφή Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς και σε άλλα θέματα της επικαιρότητας, αναφέρθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σε δηλώσεις του σήμερα στους δημοσιογράφους.