ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΛΕΝΑΣ: Προκύπτουν δυσκολίες στην ποινική δίωξη της παπαδιάς

ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΛΕΝΑΣ: Προκύπτουν δυσκολίες στην ποινική δίωξη της παπαδιάς

Η Νομική Υπηρεσία ανακοίνωσε στις 28 Μαρτίου, ότι εναντίον της ανάδοχης μητέρας της Έλενας Φραντζή, εκκρεμεί ποινική υπόθεση προ του θανάτου της 29χρονης, που δεν έχει αρχίσει ακόμα.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα του ‘Φιλελεύθερου’, μετά τον θάνατο της Έλενας, η απόδειξη της υπόθεσης φαίνεται να δυσκολεύει, αφού η βασική μάρτυρας κατηγορίας, δεν μπορεί πλέον να στηρίξει τις καταγγελίες σε βάρος της πρεσβυτέρας.

Τα νομικά ζητήματα που προκύπτουν, θα εξετάσει ο Γεν. Εισαγγελέας, ώστε να εξαρτηθεί η μελλοντική πορεία της υπόθεσης.

Ο δικηγόρος Ανδρέας Α. Αγγελίδης, δήλωσε στον ‘Φιλελεύθερο’ ότι η μαρτυρία της Έλενας, είναι πολύ δύσκολο να κατατεθεί στο δικαστήριο, ωστόσο μπορεί να εισαχθεί από άλλη μαρτυρία, αν υπάρχει, ή από παραδοχή.

Η κατάθεσή της όπως δόθηκε στην Αστυνομία, συμπλήρωσε ο κ. Αγγελίδης, δεν μπορεί να δοθεί στο δικαστήριο γιατί έτσι στερείται του δικαιώματος αντεξέτασης η πλευρά της κατηγορούμενης. Αλλά μπορεί να δώσει μαρτυρία ο αστυνομικός που πήρε κατάθεση από την Έλενα ή κάποιος γιατρός που πιθανόν να εξέτασε την 29χρονη.

Πρόκειται πλέον για περιστασιακή μαρτυρία, ανάφερε επίσης ο δικηγόρος, η οποία αν αποφασιστεί να προχωρήσει η δίκη, θα καταθέσει στο δικαστήριο και τόνισε παράλληλα την ανάγκη να βγουν στην επιφάνεια όλα, ώστε αν υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν.

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας, σημειώνεται πως κατά την εξέταση της υπόθεσης, μετά τον θάνατο της Έλενας πλέον, θα ληφθούν υπόψη και οι πρόσφατες δηλώσεις της πρεσβυτέρας για το θέμα, που ίσως να έχουν κάποια βαρύτητα στην υπόθεση και αναμένεται να τύχουν ανάλογης προσέγγισης από την Νομική Υπηρεσία.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Ευελπιστώ σε ανταπόκριση ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι συνομιλίες - Είμαστε πανέτοιμοι»

ΠτΔ: «Ευελπιστώ σε ανταπόκριση ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι συνομιλίες - Είμαστε πανέτοιμοι»

Την ελπίδα να υπάρξουν συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλιών από εκεί που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά, εξέφρασε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στην επικείμενη πρώτη συνάντηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, προσθέτοντας πως αν και η πρώτη συνάντηση δεν θα είναι κοινωνικού χαρακτήρα.