Συνάντηση Προέδρου και Δήμου Λάρνακας για πετρελαιοειδή και υγραέριο

Συνάντηση Προέδρου και Δήμου Λάρνακας για πετρελαιοειδή και υγραέριο

Την Τρίτη 3 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Δήμο Λάρνακας για το θέμα της μετακίνησης των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από την πόλη. Την πραγματοποίηση της συνάντησης ζήτησε ο Δήμος Λάρνακας.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «στις 6.30 το απόγευμα της Τρίτης 3 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον Δήμαρχο και αντιπροσωπία του Δήμου Λάρνακας, σχετικά με το θέμα της μετακίνησης των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της πόλης».

Η συνάντηση, που θα γίνει στο Προεδρικό Μέγαρο, «πραγματοποιείται έπειτα από αίτημα του Δήμου Λάρνακας, ύστερα από επιστολή του προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στις 23 Φεβρουαρίου 2018 και σε συνέχεια των συναντήσεων με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού με άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο Δήμος Λάρνακας επιμένει στη γρηγορότερη δυνατή μετακίνηση των εγκαταστάσεων, χωρίς άλλες καθυστερήσεις αφού η παραμονή και η λειτουργία τους επιβαρύνει και θέτει καθημερινά σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των δημοτών. Ο Δήμος αναμένει την πρόταση της Κυβέρνησης σχετικά με τον τρόπο διασφάλισης ότι αυτά που θα συμφωνηθούν – ενέργειες και δεσμεύσεις - θα διεκπεραιωθούν μέσα στα χρονικά πλαίσια που θα καθοριστούν, και για το ποιές κυρώσεις θα επιβάλλονται, όπου υπάρχουν ευθύνες, σε περίπτωση μη τήρησης των συμφωνηθέντων από οποιοδήποτε μέρος, κρατικές Υπηρεσίες ή και εταιρείες».

Αναφέρεται επίσης ότι «ο Δήμος Λάρνακας θα καταθέσει την τελική του θέση ανάλογα με τα αποτελέσματα και τις αποφάσεις που θα ληφθούν στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την πολιτική που θα ακολουθήσει η Κυβέρνηση».

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Συζήτηση για το άρθρο 42,7 της Συνθήκης ΕΕ στο Άτυπο Συμβούλιο στη Λευκωσία

ΠτΔ: Συζήτηση για το άρθρο 42,7 της Συνθήκης ΕΕ στο Άτυπο Συμβούλιο στη Λευκωσία

Τι ακριβώς κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπτωση ενεργοποίησης του άρθρου 42,7 της Συνθήκης της ΕΕ από ένα κράτος μέλος θα συζητήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στο πλαίσιο του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις 23-24 Απριλίου, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE