Οι ΗΠΑ απελαύνουν 60 Ρώσους «κατασκόπους»

Οι ΗΠΑ απελαύνουν 60 Ρώσους «κατασκόπους»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέταξε τη Δευτέρα 26/3 την απέλαση 60 Ρώσων από τις Ηνωμένες Πολιτείες

 

Παράλληλα ζήτησε το κλείσιμο του ρωσικού προξενείου στο Σιάτλ λόγω της φερόμενης ανάμιξης της Μόσχας στην επίθεση με νευροπαραλυτικό παράγοντα εναντίον του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ νωρίτερα αυτό τον μήνα στη Βρετανία, δήλωσαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ.

Η εντολή απέλασης περιλαμβάνει 12 αξιωματικούς των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών από τη ρωσική αποστολή στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη και αντανακλά τις ανησυχίες ότι οι δραστηριότητες των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών γίνονται όλο και περισσότερο επιθετικές, δήλωσαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, που μιλούσαν υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε πως 48 «γνωστοί πράκτορες των υπηρεσιών πληροφοριών» του προξενείου της Ρωσίας στο Σιάτλ (βορειοδυτικές ΗΠΑ) και άλλοι 12 της ρωσικής μόνιμης αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ έχουν στη διάθεσή τους επτά ημέρες για να εγκαταλείψουν τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Εκλογές με φόντο την εσωστρέφεια - Η κάλπη της 5ης Σεπτεμβρίου και η μάχη για την επόμενη μέρα

ΕΔΕΚ: Εκλογές με φόντο την εσωστρέφεια - Η κάλπη της 5ης Σεπτεμβρίου και η μάχη για την επόμενη μέρα

Η ώρα της κάλπης πλησιάζει για την ΕΔΕΚ, με τα μέλη του κόμματος να καλούνται στις 5 Σεπτεμβρίου να επιλέξουν τον νέο Πρόεδρο, σε μια εκλογική αναμέτρηση που διεξάγεται στη σκιά μιας παρατεταμένης εσωστρέφειας και έντονης δημόσιας αντιπαράθεσης, για την ίδια την εκλογική διαδικασία.