Παραιτείται από την Προεδρία της ΕΔΕΚ ο Μαρίνος Σιζόπουλος
Μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια στο τιμόνι του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών-ΕΔΕΚ, ο Μαρίνος Σιζόπουλος ανακοίνωσε στους στενούς του συνεργάτες την αποχώρησή του από τη θέση του Προέδρου.
Σε δηλώσεις του στο περιθώριο εργασιών της Βουλής, ο κ. Περδίκης είπε πως είναι μια κρίσιμη ημέρα για την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Κύπρο με την διάσκεψη της Βάρνας.
Θέλω να χαιρετίσω το γεγονός, σημείωσε, ότι η ευρωομάδα των πρασίνων έχει καταγγείλει την υποκρισία της ευρωπαϊκής ηγεσίας κι έχει ζητήσει την επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία σαν μέτρο αντίδρασης για την τουρκική αυθαιρεσία στην Συρία και για την πολιτική της Τουρκίας ευρύτερα και του καθεστώτος Ερντογάν στο εσωτερικό της Τουρκίας.
Παρόμοιες τοποθετήσεις, είπε, έχουν και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κόμματα και διερωτώμαι ποια θα είναι σήμερα η συμπεριφορά των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης όταν η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα ζητούν κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας.
"Οι πληροφορίες λένε ότι αντί να πηγαίνουν σε αυτή την συνάντηση έχοντας κυρώσεις στο φάκελο τους πάει ο Ερντογάν σε αυτή την συνάντηση με αιτήματα, αιτήματα που μεταφράζονται σε δισεκατομμύρια οικονομική βοήθεια και σε συμφωνίες που θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την τουρκική αδιαλλαξία και την τουρκική συμπεριφορά για τους λαούς της περιοχής", συμπλήρωσε.
ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις