ΣΥΡΙΑ: Κύμα προσφύγων φεύγει από το Αφρίν

ΣΥΡΙΑ: Κύμα προσφύγων φεύγει από το Αφρίν

Εκατοντάδες οικογένειες εγκατέλειψαν κατά τη διάρκεια της νύχτας την πόλη Αφρίν της Συρίας κατευθυνόμενες προς τα γύρω χωριά που ελέγχουν οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις, την ώρα που οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδιζαν την πόλη, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι συμμαχικές τους συριακές πολιτοφυλακές έχουν στόχο την Αφρίν στο πλαίσιο επιχείρησης που έχουν εξαπολύσει από τον Ιανουάριο κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη βορειοδυτική Συρία.

Το Παρατηρητήριο διευκρίνισε ότι οι οικογένειες εγκατέλειψαν την πόλη με λεωφορεία και αυτοκίνητα και κατευθύνθηκαν προς τα Νουμπλ και Αλ Ζάχρα, χωριά που είναι φιλοκυβερνητικά.

Η συριακή κυβέρνηση έχει ταχθεί υπέρ των YPG κατά των τουρκικών δυνάμεων στην σύγκρουση στην Αφρίν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κατέθεσε για το «Κράτος Μαφία» ο ΠτΔ: «Δεν έχω κάτι να πω. Ό,τι ρωτήθηκα απάντησα»

Κατέθεσε για το «Κράτος Μαφία» ο ΠτΔ: «Δεν έχω κάτι να πω. Ό,τι ρωτήθηκα απάντησα»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προσήλθε το πρωί της Πέμπτης στην Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς, στη Λευκωσία, προκειμένου να καταθέσει σχετικά με τα όσα αναφέρονται για τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στο βιβλίο του δημοσιογράφου Μακάριου Δρουσιώτη, «Κράτος Μαφία».

BEST OF TOTHEMAONLINE