Στήριξη Τραμπ προς Μέι έναντι της Ρωσίας

Στήριξη Τραμπ προς Μέι έναντι της Ρωσίας

Τη στήριξη του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξασφάλισε η Τερέζα Μέι ως προς τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει σε αντίποινα για τη θεωρούμενη ρωσική ανάμιξη στην επίθεση κατά του Σεργκέι Σκρίπαλ.


 
Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ είπε ότι οι δύο ηγέτες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία αργά το απόγευμα.
 
Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός εξέθεσε στον Αμερικανό Πρόεδρο τα συμπεράσματα των χημικών εξετάσεων που έχουν οδηγήσει στο συμπέρασμα περί «εξαιρετικά πιθανής» ρωσικής ενοχής στην υπόθεση.
 
Ο Πρόεδρος Τραμπ είπε ότι «οι ΗΠΑ είναι με το Ηνωμένο Βασίλειο, ως το τέλος», συμφωνώντας ότι η ρωσική κυβέρνηση πρέπει να δώσει σαφείς απαντήσεις για το πώς χρησιμοποιήθηκε η συγκεκριμένη νευροτοξική ουσία επί βρετανικού εδάφους.
 
Λίγο νωρίτερα η κα Μέι είχε επικοινωνήσει με την Άνγκελα Μέρκελ. Η Γερμανίδα Καγκελάριος συμφώνησε ότι είναι σημαντικό να υπάρξει ενιαία και συντονισμένη απάντηση με άλλους συμμάχους έναντι της επιθετικής συμπεριφοράς της Ρωσίας.
 
Η κα Μέρκελ καταδίκασε την επίθεση και εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη της με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Την ετοιμότητά του για να παρακαθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ακόμα και αύριο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην 46η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Μόρφου στον Αστρομερίτη, το βράδυ του Σαββάτου. Τόνισε, δε, ότι δεν πρόκειται να διολισθήσει σε ενέργειες για τη δημιουργία πρόσκαιρης κινητικότητας, ενώ ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις μόνο σε κάποια σημεία που υπηρετούν τον στόχο μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE